Social Media Detox: Τολμήστε να αποχωριστείτε το κινητό σας και βγείτε κερδισμένοι σε 5 σημεία

Social Media Detox: Τολμήστε να αποχωριστείτε το κινητό σας και βγείτε κερδισμένοι σε 5 σημεία

Μια ψηφιακή αποτοξίνωση, ένα σκόπιμο διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέρει την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε και να ανακαλύψουμε τη ζωή μακριά από μια οθόνη. Θα το δοκιμάσετε;

detox_2189264169
Στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος τη ζωή χωρίς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για τους 40άρηδες, τους 50άρηδες και όχι μόνο, οι αναμνήσεις μιας εποχής πριν από την πανταχού παρούσα διαδικτυακή παρουσία παραμένουν, αν και φαίνονται όλο και πιο μακρινές. Πλατφόρμες όπως το Twitter, το Instagram, το Facebook και πιο πρόσφατα το TikTok κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας, οδηγώντας συχνά σε υπερβολική χρήση, ακόμη και σε εθισμό.

Aν και η ζωή μας ενδεχομένως να μοιάζει… μισή εάν αποσυνδεθούμε από τον κοινωνικό διαδικτυακό ιστό, όλο και περισσότερες μελέτες αναδεικνύουν τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις τους στην ψυχική υγεία, με το αυξημένο άγχος και την κατάθλιψη να συνδέονται με την εμμονική τους χρήση. Μια μικρή αποτοξίνωση πού και πού θεωρείται απαραίτητη, για να ενισχύσουμε την ψυχική μας υγεία και τη συνολική μας ευεξία και να αποκοπούμε από το άγχος της αποσύνδεσης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης