Fexting: Η πρακτική που καταστρέφει σχέσεις χωρίς να ειπωθεί ούτε μια λέξη – Έξι τρόποι να το αποφύγετε

Fexting: Η πρακτική που καταστρέφει σχέσεις χωρίς να ειπωθεί ούτε μια λέξη – Έξι τρόποι να το αποφύγετε

Ένας ειδικός εξηγεί τι είναι το fexting και πώς έχει επηρεάσει τις ανθρώπινες σχέσεις και παρέχει συμβουλές για εναλλακτικές μορφές επικοινωνίας, που υπόσχονται πιο ουσιαστικά αποτελέσματα

1785086540_angry_woman_texting

Η τεχνολογία έχει εισέλθει πλέον σε όλα σχεδόν τα επίπεδα της ζωής μας και, φυσικά, κατέχει καθοριστικό ρόλο στην επικοινωνία μας με τους άλλους ανθρώπους. Οι σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους με τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το σε ποιο σημείο του πλανήτη βρίσκονται. Ταυτόχρονα, όμως, έχουν δημιουργήσει και μια σειρά από προβλήματα, που δεν είχαμε όταν επικοινωνούσαμε πιο άμεσα. Το fexting ίσως περιγράφει το κυριότερο από τα προβλήματα αυτά, αφού αποτυπώνει το φαινόμενο των διαφωνιών που αναπτύσσονται μέσω γραπτών μηνυμάτων. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο ακόμη στις πιο στενές μας σχέσεις.

Για να «μετρήσει» αυτές τις επιπτώσεις, η SellCell πραγματοποίησε μια δημοσκόπηση σε 1.064 κατόχους smartphone, ρωτώντας τους εάν έχουν εμπλακεί ποτέ σε διαμάχη μέσω μηνυμάτων. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεων, προκειμένου να διαφωτίσουν τις λεπτομέρειες αυτής της πρακτικής, δηλαδή γιατί τσακώνονται μέσω γραπτών μηνυμάτων, με ποιον, ποιες επιπτώσεις θεωρούν ότι έχει αυτό και πόσος χρόνος χρειάζεται για να αναπτυχθεί μια τέτοια διαμάχη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης