Τι είναι τα one day clinic και πώς καλύπτονται από το ασφαλιστικό συμβόλαιο

Τι είναι τα one day clinic και πώς καλύπτονται από το ασφαλιστικό συμβόλαιο

Ενημερωθείτε για τα one day clinic (ODC) και τα one day surgery (ODS) τα οποία μας γλιτώνουν από τις ατελείωτες αναμονές και τις πολυήμερες νοσηλείες στο νοσοκομείο. Δείτε πώς καλύπτονται από τα συμβόλαια υγείας

one_day
Η δευτεροβάθμια περίθαλψη αφορά την κάλυψη δαπανών που προκύπτουν στην περίπτωση που ένας ασφαλισμένος χρειαστεί να εισαχθεί ως εσωτερικός ασθενής σε δημόσιο η ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα για την αποκατάσταση της υγείας του.

Τα έξοδα αυτά μπορεί να αφορούν το δωμάτιο, την τροφή όπως επίσης τις αμοιβές ιατρού, χειρουργού, αναισθησιολόγου καθώς και διαγνωστικών εξετάσεων που σχετίζονται άμεσα με τον λόγο εισαγωγής. Με τα νοσοκομειακά προγράμματα ο ασφαλισμένος έχει στην διάθεση του ένα κεφάλαιο με βάση τους όρους του συμβολαίου του για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ασθένεια ή ατύχημα.

Μέσα σε αυτά τα προγράμματα συναντάμε τον θεσμό των one day clinic (ODC) και των one day surgery (ODS). Πρόκειται για πρακτικές βραχείας νοσηλείας όπου πραγματοποιούνται ιατρικές πράξεις που απαιτούν την ολιγόωρη παραμονή των ασθενών χωρίς διανυκτέρευση. Ο θεσμός της ημερήσιας νοσηλείας βελτίωσε τη λειτουργικότητα των νοσοκομείων, ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά πολύ τα φαινόμενα ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης