Ένας χωρισμός που κάνει καλό σε όλους – Και πολύ περισσότερο στον ύπνο μας

Ένας χωρισμός που κάνει καλό σε όλους – Και πολύ περισσότερο στον ύπνο μας

Μπορούν τα χωριστά κρεβάτια ή ακόμη και οι χωριστές κρεβατοκάμαρες να βελτιώσουν την ποιότητα της σχέσης και να μειώσουν τις εντάσεις αν ο άτσαλος ύπνος του ενός στερεί την ξεκούραση στον άλλον; Ένας ψυχολόγος απαντά

couple_snoring_man_woman_571980013
Μπορεί να διαφωνείτε διαμετρικά με την άποψη πως το «πολύ μαζί σκοτώνει» πρέπει τουλάχιστον να παραδεχτείτε ότι κάποιες φορές λίγη απόσταση -ή ακόμα και ένας χωρισμός- θα έκανε καλό. Δεν εννοούμε βέβαια το τέλος της σχέσης -το οποίο μπορεί πάντα γίνει με φιλικό τρόπο-, αλλά μια λύση ανάγκης για όσους και όσες χάνουν τον ύπνο τους εξαιτίας συνηθειών ή προβλημάτων των συντρόφων τους. Και όπως έχει δείξει μελέτη της Αμερικανικής Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου, είναι πολλοί.

Το «διαζύγιο ύπνου» ή «sleep divorce» θα γίνει σανίδα σωτηρίας για όλους όσοι θυσιάζουν την πολύτιμη ξεκούραση τους για να κοιμούνται στο πλευρό των συντρόφων τους, έστω και αν δεν το καταφέρνουν ποτέ αφού το ροχαλητό και οι σβούρες από δίπλα μπορούν να εξουδετερώσουν ακόμα και τα κορυφαία tips για καλό ύπνο. Και ο ψυχολόγος Mark Travers, Ph.D., εξηγεί γιατί το εν λόγω διαζύγιο «μολονότι δίνει την εικόνα μιας κατάστασης που αναστάτωσε τον παράδεισο, τα κίνητρα πίσω από αυτό είναι γενικά καλοπροαίρετα και, πράγματι, εμπειρικά και επιστημονικά τεκμηριωμένα».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης