Εθισμός στον τζόγο: Η φυσική λύση που μειώνει το στρες και προστατεύει από τις υποτροπές

Εθισμός στον τζόγο: Η φυσική λύση που μειώνει το στρες και προστατεύει από τις υποτροπές

Μπορεί μια βόλτα στη φύση να λειτουργήσει θεραπευτικά για την ανακούφιση του στρες, τόσο των υγιών ατόμων αλλά και εκείνων που υποφέρουν από σοβαρές εξαρτήσεις όπως η παθολογική εμμονή στα τυχερά παίγνια; Θετικά απαντούν οι ερευνητές και εξηγούν με ποιο τρόπο η φύση λειτουργεί ιαματικά και για τα άτομα με εθισμούς

nature__2_
Ο εθισμός, σε ό,τι κι αν εθίζεται κανείς, είναι μια «σκοτεινή» έκφανση της ψυχής, που αναζητά μια ευχάριστη διέξοδο από το στρες της καθημερινότητας. Κάθε πράγμα στην υπερβολή του, όμως, μπορεί να λάβει αρνητικές διαστάσεις και, εάν ξεφύγει από τον έλεγχο, να οδηγήσει σε σοβαρές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχικές και σωματικές συνέπειες.

Ολοένα και περισσότερα επιστημονικά στοιχεία υποστηρίζουν τώρα ότι για να αντιμετωπιστεί ο εθισμός, η όποια θεραπεία θα πρέπει να εστιάσει στην αιτία που τον πυροδοτεί, η οποία συνήθως σχετίζεται με αυξημένο άγχος. Ακριβώς για το λόγο αυτό, νέα ιαπωνική μελέτη υποδηλώνει ότι μια αποτελεσματική θεραπεία για τον εθισμό στον τζόγο θα μπορούσε να είναι η επαφή με τη φύση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης