Άσθμα: Αφορά 262 εκατομμύρια παγκοσμίως – Επηρεάζει το 5,8% του πληθυσμού στην Ελλάδα

Άσθμα: Αφορά 262 εκατομμύρια παγκοσμίως – Επηρεάζει το 5,8% του πληθυσμού στην Ελλάδα

Η πρώτη Τρίτη του Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια μέρα για το άσθμα, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για αυτήν τη μείζονα μη μεταδοτική νόσο του αναπνευστικού που επηρεάζει 262 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως

asthma
Ήταν 22 χρόνια πριν όταν, με τη συμβολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η «Παγκόσμια Πρωτοβουλία για το Άσθμα» (Global Initiative for Asthma, GINA) όρισε την ημέρα αυτή προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για αυτήν τη μείζονα μη μεταδοτική νόσο του αναπνευστικού που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και ενηλίκων.

Πρόκειται για μια ετερογενή νόσο που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και στένωση, άγνωστης κατά κύριο λόγο αιτιολογίας, των αεραγωγών των πνευμόνων με αποτέλεσμα τη δυσκολία στην αναπνοή. Τα συμπτώματα μπορεί να αποτελούν συνδυασμό βήχα, συριγμού, δυσκολίας στην αναπνοή και σφιξίματος στο στήθος και ποικίλλουν με την πάροδο του χρόνου και σε ένταση. Αυτές οι μεταβολές συχνά επηρεάζονται από παράγοντες όπως η άσκηση, η έκθεση σε αλλεργιογόνα, η αλλαγή του καιρού ή oι ιογενείς αναπνευστικές λοιμώξεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης