Αυτός είναι ο πιο μελαγχολικός μήνας του χρόνου – Πώς θα ξεπεράσετε την κακή διάθεση

Αυτός είναι ο πιο μελαγχολικός μήνας του χρόνου – Πώς θα ξεπεράσετε την κακή διάθεση

Έως και 3 μήνες το χρόνο περνάμε νιώθοντας θλιμμένοι, σύμφωνα με μια νέα βρετανική δημοσκόπηση, η οποία αποκαλύπτει επιπλέον ποια εποχή του χρόνου είναι η πιο... μελαγχολική, αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε για να νιώσουμε καλύτερα

230124140637_winter_blues__1_
Τρεις μήνες το χρόνο περνά κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος βυθισμένος στη στεναχώρια και τη θλίψη, αποκαλύπτει νέα βρετανική δημοσκόπηση. Η σχετική έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.000 Βρετανοί ενήλικες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κάθε άνθρωπος έχει περίπου 96 ημέρες το χρόνο ή αλλιώς 8 ημέρες το μήνα κακή διάθεση.

Τα ίδια ευρήματα αποκάλυψαν ότι μεγάλο ποσοστό των ημερών που νιώθουμε κακοδιάθετοι ανήκουν στη χειμερινή περίοδο. O ψυχρός καιρός και οι μειωμένες ώρες κατά τις οποίες μπορούμε να απολαμβάνουμε το φως της ημέρας φαίνεται να πρωταγωνιστούν ανάμεσα στις αιτίες που εξηγούν την αυξημένη θλίψη αυτής της περιόδου. Μάλιστα, ένας συγκεκριμένος μήνας φαίνεται να συγκεντρώνει ιδιαίτερα αυξημένη θλίψη και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, ο μέσος άνθρωπος έχει κακή διάθεση κατά μέσο όρο 9 ημέρες τον Ιανουάριο, δηλαδή σχεδόν το 1/3 του μήνα!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης