Το αντιοξειδωτικό μπαχαρικό που προστατεύει την καρδιά και καταπολεμά τη φλεγμονή

Το αντιοξειδωτικό μπαχαρικό που προστατεύει την καρδιά και καταπολεμά τη φλεγμονή

Χαρίζει υπέροχη γεύση, αλλά και ομορφιά στα πιάτα μας, ενώ είναι πλούσιο σε ωφέλιμα συστατικά με σημαντικές προστατευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό - Ανακαλύψτε το αντιοξειδωτικό μπαχαρικό που καταπολεμά τη φλεγμονή

230117125226_paprika
Έχει εντυπωσιακό φλογερό χρώμα και προσθέτει νοστιμιά σε πολλά διαφορετικά πιάτα. Εκτός από αυτά, όμως, κρύβει και μια σειρά από σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι, μεταξύ άλλων, όχι μόνο καταπολεμά τη φλεγμονή, αλλά μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη έναντι συγκεκριμένων αυτοάνοσων παθήσεων, αλλά και τύπων καρκίνου.

Αρχικά, η πάπρικα εντοπιζόταν περισσότερο σε πιάτα της ασιατικής κουζίνας. Η υπέροχη γεύση που προσδίδει, όμως, έγινε γρήγορα αγαπητή σε όλο τον κόσμο. Αυτό το πεντανόστιμο μπαχαρικό είναι, επιπλέον, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως αντιοξειδωτικά, μεταλλικά στοιχεία και διάφορες βιταμίνες. Έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές της ικανότητες. Η καυτερή πάπρικα, επιπλέον, περιέχει καψαϊκίνη, η οποία αποτελεί το συστατικό – κλειδί για την προστασία του οργανισμού από σοβαρές ασθένειες. Αν, ωστόσο, οι πικάντικες γεύσεις δεν είναι του γούστου σας, μην ανησυχείτε, ακόμη και οι γλυκές ποικιλίες πάπρικας κρύβουν πολύτιμα οφέλη για την υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης