Γονείς: Τα παιδιά σας βγάζουν εκτός εαυτού; 3 tips για να συγκρατήσετε τα νεύρα σας

Γονείς: Τα παιδιά σας βγάζουν εκτός εαυτού; 3 tips για να συγκρατήσετε τα νεύρα σας

«Θα σε κρεμάσω απ' το τσιγκέλι» και άλλες απειλές και φωνές μπορεί να ήταν κάποτε συνήθεις πρακτικές για τους γονείς με άτακτα παιδιά, σίγουρα όμως αναποτελεσματικές. Τι προτείνουν αντί αυτών οι ειδικοί;

220622150702_whos_your_daddy_father_kids_atakta_naughty_pateras
Η ανατροφή ενός παιδιού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όσο καλή προετοιμασία και αν έχει γίνει, ο ρόλος του γονέα θα συνοδεύεται πάντα από προκλήσεις και δοκιμασίες για «γερά νεύρα». Μπορεί κανείς να ρωτήσει τη μητέρα που γύρισε σπίτι από τη δουλειά και βρήκε τα συρτάρια της ντουλάπας γεμάτα σκόνη απορρυπαντικού γιατί ο μπόμπιρας αποφάσισε να βάλει πλυντήριο, είτε τον πατέρα που προσπαθεί μάταια να ετοιμάσει την κόρη του για το νηπιαγωγείο ενώ εκείνη αρνείται να φορέσει τα ρούχα που της έχει ετοιμάσει.

Ναι, η ψυχραιμία είναι εύκολο -και δικαιολογημένο- να χαθεί. Τι αποτέλεσμα θα είχε όμως ένα ξέσπασμα θυμού; Σύμφωνα με την Alina Morawska, Αναπληρώτρια Διευθύντρια στο Κέντρο Γονεϊκότητας και Οικογενειακής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, η απάντηση είναι κανένα ή, για την ακρίβεια, το ακριβώς αντίθετο από το επιδιωκόμενο. Οι εκρήξεις θυμού και δη οι επαναλαμβανόμενες μόνο κακό μπορούν να κάνουν στις σχέσεις του γονέα με το παιδί:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης