Αρρωστήσατε με γρίπη; Η διατροφή που εξασφαλίζει γρήγορη ανάρρωση

Αρρωστήσατε με γρίπη; Η διατροφή που εξασφαλίζει γρήγορη ανάρρωση

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάρρωση από μια ασθένεια. Ομάδα ερευνητών έδειξε ότι μια συγκεκριμένη διατροφή εμποδίζει και καθυστερεί την ανάρρωση από τη γρίπη - Διαβάστε τα ενδιαφέροντα ευρήματα

221123143514_synahi
Τα τελευταία χρόνια, οι έρευνες υποστηρίζουν όλο και περισσότερο ότι η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάρρωση από διάφορες ασθένειες. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει, για παράδειγμα, ότι η θερμιδική πυκνότητα και η συγκέντρωση των θρεπτικών συστατικών που καταναλώνονται στη φάση ανάρρωσης από μια λοίμωξη μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη σοβαρότητα της λοίμωξης.

Την ίδια θεωρία έρχεται να επιβεβαιώσει νέα μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, σε συνεργασία με έναν συνάδελφο από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Shenzhen, η οποία διαπίστωσε ότι άλλα χαρακτηριστικά της τροφής μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο στην ανάρρωση από ασθένειες. Ειδικότερα, η μελέτη που έγινε σε εργαστηριακά ποντίκια με τον ιό της γρίπης έδειξε ότι όσα τρέφονταν με μια διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένες τροφές αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο θανάτου, συγκριτικά με εκείνα που ακολούθησαν μια διατροφή με δημητριακά ολικής άλεσης. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο Cell Reports.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης