Γάμος – Διαζύγιο: Η επέμβαση που φέρνει ανατροπή στις προσωπικές σχέσεις

Γάμος – Διαζύγιο: Η επέμβαση που φέρνει ανατροπή στις προσωπικές σχέσεις

Το νυστέρι του χειρουργού μπορεί να δώσει λύση στο περιττό βάρος, την ίδια στιγμή όμως μπορεί να «κόψει» το νήμα του γάμου τους. Από την άλλη μεριά όμως, κάποιοι βγαίνουν κερδισμένοι στις σχέσεις τους. Δείτε πώς η βαριατρική χειρουργική μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ασθενών

220726174055_γαμοσ
Η ποιότητα της ζωής των παχύσαρκων ατόμων βελτιώνεται μετά και την υποβολή τους σε κάποια βαριατρική χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, οι απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, όπως μια ρουτίνα άσκησης και η ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να επηρεάσει και τις ερωτικές τους σχέσεις, το γάμο, ακόμη και το διαζύγιο. Σύμφωνα με νεότερη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Annals of Surgery, οι Αμερικανοί που υποβλήθηκαν σε μια τέτοια επέμβαση, είχαν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να παντρευτούν ή να χωρίσουν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

«Οι ασθενείς που υποβάλονται σε κάποια χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αλλαγές στην οικογενειακή κατάσταση είναι αρκετά πιθανές μετά την επέμβαση» επισημαίνει η συγγραφέας της μελέτης Wendy King, αναπληρώτρια καθηγήτρια επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης