Ιστριονική διαταραχή προσωπικότητας: 8 σημάδια που την αποκαλύπτουν

Η ιστριονική ή δραματική διαταραχή της προσωπικότητας ήρθε εσχάτως στα φώτα της δημοσιότητας χάρη στη δίκη των Depp και Heard. Τι αφορά και ποια σχέση της με τον ναρκισσισμό; Οι ειδικοί απαντούν

220606211819_woman_cry
Θα επιδιώξουν την προσοχή, θα αυτοθυματοποιηθούν ακόμα και σε περιπτώσεις που αποκλείουν τη θυματοποίησή τους, θα γελάσουν υστερικά και θα κλάψουν αντίστοιχα με την ίδια ένταση, χωρίς όμως να το αισθάνονται πραγματικά αφού ο συναισθηματικός τους κόσμος είναι εξόχως ρηχός. Αν σας συμβαίνει ή γνωρίζετε άτομα με αυτά τα χαρακτηριστικά, ίσως ο όρος Ιστριονική ή Δραματική Διαταραχή Προσωπικότητας να σας αφορά.

Όπως εξηγεί σε άρθρο της η Δρ Suzanne Degges-White, Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος Συμβουλευτικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, η διαταραχή που αφορά το 2% του πληθυσμού και στην πλειονότητα γυναίκες, συνοδεύεται από επίδειξη -και όχι βίωση- ακραίων συναισθηματικών καταστάσεων και μιας εικόνας καλά μελετημένης ώστε να κεντρίσει την προσοχή ή και τη συμπάθεια των άλλων. Για να κερδίσουν το ενδιαφέρον, τα άτομα με τη διαταραχή θα επιδοθούν στην τέχνη της αποπλάνησης μέσα από την προκλητική εμφάνιση και την έντονη προβολή της σεξουαλικότητας τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης