Ασφάλιση – Καλύψεις: Τι ισχύει για τα περιστατικά όγκων εγκεφάλου

Ασφάλιση – Καλύψεις: Τι ισχύει για τα περιστατικά όγκων εγκεφάλου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εγκεφαλικών Όγκων, εξετάζουμε πώς καλύπτεται από τα ασφαλιστικά συμβόλαια υγείας ο συχνότερος και πιο επικίνδυνος πρωτοπαθής όγκος του εγκεφάλου

220408173720_egkefalos_brain_xray_doctor
Από το 2000 και κατόπιν πρωτοβουλίας της Γερμανικής Ένωσης Εγκεφαλικών Όγκων, η 8η Ιουνίου εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εγκεφαλικών Όγκων. Οι όγκοι του εγκεφάλου μπορεί να είναι πρωτοπαθείς (του ίδιου του εγκεφάλου) ή μεταστατικοί /δευτεροπαθείς (μετάσταση από άλλο όργανο) και έπειτα καλοήθεις ή κακοήθεις, αποτελούν όμως ιδιαίτερη περίπτωση και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Ακόμη και μη καρκινικοί όγκοι ενδέχεται να παρεμποδίζουν λειτουργικές περιοχές του εγκεφάλου και να επιφέρουν σημαντικές νευρολογικές διαταραχές, ενώ η εξαλλαγή τους σε κακοήθεια είναι συχνότερη συγκριτικά με καλοήθεις όγκους που εμφανίζονται σε άλλα όργανα.

Από τους συνηθέστερους όγκους του εγκεφάλου είναι τα γλοιώματα. Σύμφωνα με τον οδηγό της Αντικαρκινικής Ένωσης (Anticancer Fund) για τα γλοιώματα, πρόκειται για μια ομάδα όγκων του κεντρικού νευρικού συστήματος που διαφοροποιούνται ανάλογα με τα εγκεφαλικά κύτταρα από τα οποία προέρχονται και το βαθμό επιθετικότητας, από το λιγότερο επιθετικό γλοίωμα χαμηλού βαθμού κακοηθείας, πλέον επιθετικό γλοιοβλάστωμα. Το τελευταίο αποτελεί τον συχνότερο (12-15%) και πιο θανατηφόρο πρωτοπαθή εγκεφαλικό όγκο, με προσδόκιμο επιβίωσης τους 14 μήνες εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης