Κορωνοϊός: Πιο ευάλωτα στη λοίμωξη τα άτομα με ψυχικές διαταραχές – Η πιο ευαίσθητη ηλικία

Κορωνοϊός: Πιο ευάλωτα στη λοίμωξη τα άτομα με ψυχικές διαταραχές – Η πιο ευαίσθητη ηλικία

Τον αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης με Covid-19 που αντιμετωπίζουν οι έχοντες ψυχικά νοσήματα ανακάλυψαν οι ερευνητές σε πρόσφατη μελέτη τους. Ποιες ηλικίες κρίνονται πιο ευάλωτες σύμφωνα με τους επιστήμονες

220419145359_psixikes-diataraxes
Τα άτομα με διαταραχές κατάχρησης ουσιών, κατάθλιψη ή άλλες ψυχικές παθήσεις μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο λοίμωξης από την COVID-19, ακόμα και αν ήταν πλήρως εμβολιασμένα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

«Τα άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές και ειδικότερα οι ηλικιωμένοι με ψυχιατρικές διαταραχές, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτoi σε επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις» τόνισε η επικεφαλής της έρευνας Kristen Nishimi και μεταδιδακτορική συνεργάτης στο Ιατρικό Κέντρο Βετεράνων του Σαν Φρανσίσκο και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο.

Παρόλο ωστόσο που η παρούσα έρευνα εντόπισε μονάχα μία συσχέτιση και δεν σχεδιάστηκε για να απαντήσει στο γιατί υπάρχουν αρκετά κρούσματα COVID-19 σε άτομα με ψυχικές διαταραχές, οι ερευνητές από την άλλη έχουν αναπτύξει αρκετές θεωρίες.

«Τα άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές μπορεί να έχουν πιο εξασθενημένη κυτταρική ανοσία και πιο αμβλύνουσες αντιδράσεις στα εμβόλια, συγκριτικά με τα άτομα χωρίς κάποια ψυχιατρική διαταραχή, με αποτέλεσμα πιθανών τις λιγότερο αποτελεσματικές αντιδράσεις στα εμβόλια SARS-CoV-2», όπως τόνισε η Nishimi. Σύμφωνα με την ίδια, τα άτομα αυτά μπορεί να είναι πιο πιθανό να

Για τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open οι ερευνητές έψαξαν σε δεδομένα περισσότερων από 263.000 ασθενών με μέση ηλικία τα 66 έτη από το Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων των ΗΠΑ. Οι περισσότεροι εκ των συμμετεχόντων ήταν άνδρες και πλήρως εμβολιασμένοι.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης