Η «κρυμμένη» ηπατοπάθεια που έχει 1 στους 4 και απειλεί την καρδιά

Η «κρυμμένη» ηπατοπάθεια που έχει 1 στους 4 και απειλεί την καρδιά

Τη σοβαρότητα της μη αλκοολικής νόσου του ήπατος και τον κίνδυνο που αυτή εγκυμονεί για την καρδιά επισημαίνουν οι ειδικοί

220414203626_ipar-1
Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στους 4 ενήλικες παγκοσμίως έχει λιπώδες ήπαρ γεγονός που αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας που δημοσιεύθηκε στοArteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology. Η πάθηση αυτή που ονομάζεται μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος προκαλείται όταν εναποτίθενται ασυνήθιστα αυξημένες ποσότητες λίπους στο ήπαρ, προκαλώντας φλεγμονή ή και ουλές.

«Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος είναι μία συχνή πάθηση που όμως διαφεύγει συχνά της ιατρικής περίθαλψης. Είναι ωστόσο πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε για τη συνθήκη και να αντιμετωπίζουμε έγκαιρα αφού αποτελεί παράγοντα κινδύνου για χρόνια ηπατική βλάβη και καρδιοαγγειακές νόσους» είπε ο P. Barton Duell, καθηγητής ιατρικής στο Καρδιαγγειακό Ινστιτούτο Knight και στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Διαβήτη και Κλινικής Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Oregon.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης