Σπάνια και συλλεκτικά βιβλία: Τι καλύπτει το ασφαλιστήριο σε περίπτωση ζημιάς

Σπάνια και συλλεκτικά βιβλία: Τι καλύπτει το ασφαλιστήριο σε περίπτωση ζημιάς

Γνωρίζετε αν το συμβόλαιο κατοικίας σας προβλέπει αποζημίωση και για βιβλία που πιθανώς καταστραφούν; Πώς μπορείτε να προνοήσετε για πολύτιμα συγγραφικά έργα στη βιβλιοθήκη σας; Ενημερωθείτε εδώ

220322165024_book_kids_read_grandpa
«Και διάβαζέ τα θώρειε τα κι αναθυμού κι εμένα πως μέ ξορίσανε για σε πολλή μακριά εις στα ξένα», παρακαλεί την Αρετούσα ο Ερωτόκριτος στο κορυφαίο και πλέον δημοφιλές έργο της κρητικής αναγεννησιακής λογοτεχνίας. Σαν σήμερα, 29 Μαρτίου το 1553, γεννήθηκε στη Σητεία και ο πατέρας του Ερωτόκριτου, Βιτσέντζος Κορνάρος.

Σήμερα σώζονται δύο αντίτυπα της σπανιότατης πρώτης έκδοση του έργου που τυπώθηκε από τον Antonio Bortoli το 1713 στη Βενετία, ένα στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και ένα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών. Το 2018, σε δημοπρασία του οίκου «Βέργος», αντίτυπο από την έβδομη κατά σειρά έκδοση του Ερωτόκριτου «έπιασε» τελική τιμή το ποσό των 7.951€!

Μπορεί από τη βιβλιοθήκη του μέσου νοικοκυριού να απουσιάζουν βιβλία τέτοιας εμπορικής αξίας, υπάρχουν όμως πάντα «ανεκτίμητοι» θησαυροί συναισθηματικής, καλλιτεχνικής ή επιστημονικής αξίας. Από την άλλη δε, δεν είναι λίγοι και οι συλλέκτες σπάνιων βιβλίων και εκδόσεων που θα κάνουν τα πάντα για μια πολύτιμη προσθήκη στη συλλογή τους.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης