Ασφάλιση – Νόσος Αλτσχάιμερ: Τι προβλέπεται για ασθενείς και φροντιστές

Ασφάλιση – Νόσος Αλτσχάιμερ: Τι προβλέπεται για ασθενείς και φροντιστές

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους φροντιστές ατόμων με άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ. Η ιδιωτική ασφάλιση ωστόσο μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά από τη δαπάνη χρημάτων και ενέργειας που συνεπάγεται το δύσκολο έργο, καθώς και να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων αυτών. Ενημερωθείτε εδώ

220317164640_dementia_alzheimer_anoia
Κατόπιν πρωτοβουλίας της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, η 18η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα του Φροντιστή, μια ημέρα αφιερωμένη σε όσους έχουν επωμιστεί τη φροντίδα ατόμων με διάφορες μορφές άνοιες και δη με τη νόσο Αλτσχάιμερ (50-60% των περιπτώσεων άνοιας), ως ένδειξη αναγνώρισης του δύσκολου έργου τους. Σύμφωνα με αριθμητικά δεδομένα της εταιρείας, η άνοια, μια κατάσταση που σχετίζεται με έκπτωση στις νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου, στη μνήμη, τη σκέψη, τον λόγο, τον προσανατολισμό και την προσωπικότητα, αφορά περί τα 50.000.000 άτομα παγκοσμίως, 10.500.000 στην Ευρώπη και 200.000 στην Ελλάδα, ενώ δραματική αναμένεται η αύξηση του αριθμού στο μέλλον.

Η σταδιακή επιδείνωση των συμπτωμάτων της άνοιας, προκαλεί σημαντική δυσκολία στην λειτουργικότητα του ατόμου στο οικογενειακό, κοινωνικό και εργασιακό του περιβάλλον. Στα προχωρημένα στάδια της νόσου ο ασθενής δεν θα μπορεί πλέον να αυτοεξυπηρετηθεί και θα πρέπει, για τη δική του ασφάλεια, να είναι υπό συνεχή φροντίδα και παρακολούθηση από τους οικείους του.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης