Πανδημία: Πόσο υλιστές και καταναλωτικούς μας έκανε – Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Πανδημία: Πόσο υλιστές και καταναλωτικούς μας έκανε – Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Κολλημένοι σε μια οθόνη μέσα στα lockdown επιδοθήκαμε σε ατελείωτο e-shopping σωστά; Λάθος μας απαντούν βρετανοί ερευνητές που υποστηρίζουν ότι η πανδημία μας έκανε λιγότερο καταναλωτικούς. Ας δούμε τι ακριβώς ισχύει

220217174418_laptop_woman
Στην αρχή της πανδημίας, με το φοβο των επικείμενων lockdown εν όψει, επικράτησε μια επιτακτική ανάγκη για ψώνια συγκεκριμένων ειδών από το σούπερ μάρκετ. Κάπως έτσι τα ράφια άδειασαν από χαρτί υγείας, ζυμαρικά και αντισηπτικά. Στη συνέχεια η λίστα των αγορών άλλαξε καθώς μετρούσαμε τις μέρες εγκλεισμού, και συμπληρώθηκε με διάφορα γκάτζετ, ηλεκτρικές συσκευές, ακόμη και κατοικίδια τα οποία έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή.

Σύμφωνα με την Olaya Moldes Andrés λέκτορα marketing στο Πανεπιστήμιο του Cardiff παρότι οι συνθήκες της πανδημίας όπου κυριαρχεί το στρες, η διαρκής ανησυχία και η μοναξιά φαίνεται ότι είναι ευνοικές για την αύξηση της ροπής προς τον καταναλωτισμό, εντούτοις σε έρευνα την οποία διεξήγαγε μαζί με την ερευνητική της ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπιστώθηκε ότι συνέβη μάλλον το αντίθετο.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης