Νόσος Πάρκινσον: Τα φλαβονοειδή που προσθέτουν χρόνια ζωής – Σε ποια τρόφιμα περιέχονται

Νόσος Πάρκινσον: Τα φλαβονοειδή που προσθέτουν χρόνια ζωής – Σε ποια τρόφιμα περιέχονται

Ένα διατροφικό μοντέλο που εγγυάται πως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου των ασθενών με νόσο Πάρκινσον φαίνεται πως βρήκαν οι επιστήμονες

220127203407_PARKINSON-1280x722
Τα άτομα με νόσο Πάρκινσον που καταναλώνουν περισσότερα φλαβονοειδή – εμπεριέχονται στα μούρα, το κακάο και το κόκκινο κρασί μεταξύ άλλων – μπορεί να έχουν μικρότερο κίνδυνο θανάτου από εκείνους που δεν τα επιλέγουν, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Neurology.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όταν τα άτομα που είχαν ήδη διαγνωστεί με τη νόσο του Πάρκινσον κατανάλωναν περισσότερα φλαβονοειδή, είχαν μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της 34ετούς μελέτης απ’ ο, τι εκείνοι που δεν κατανάλωναν καθόλου. Ταυτόχρονα διαπιστώθηκε πως η κατανάλωση φλαβονοειδών πριν τη διάγνωση σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο στους άνδρες αλλά όχι στις γυναίκες.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης