Κορωνοϊός: Πόσο επικίνδυνη είναι η αλλεργία στο εμβόλιο – Πώς αντιμετωπίζεται

Κορωνοϊός: Πόσο επικίνδυνη είναι η αλλεργία στο εμβόλιο – Πώς αντιμετωπίζεται

Ήπιες και διαχειρίσιμες είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις στα διαθέσιμα mRNA εμβόλια σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη – Ποια συστατικά προκαλούν τις αντιδράσεις και τι ισχύει για τη δεύτερη δόση εμβολίου για όσους εμφάνισαν παρενέργειες στην πρώτη

210920112138_vaccine-1280x720
Οι αλλεργικές αντιδράσεις στα νέα mRNA εμβόλια για την COVID-19 είναι σπάνιες, ήπιες και αντιμετωπίσιμες και δεν θα πρέπει να αποτρέπουν τους ανθρώπους από το να εμβολιαστούν, υποστηρίζει έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Stanford που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open.

Η μελέτη ανέλυσε 22 πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις στις πρώτες 39.000 δόσεις εμβολίων των Pfizer και Moderna που έλαβαν εργαζόμενοι στον τομέα υγείας του Πανεπιστημίου λίγο μετά την άδεια για επείγουσα χρήση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

Όπως αναδείχθηκε από τα ευρήματα, οι περισσότεροι από όσους ανέπτυξαν αντιδράσεις ήταν αλλεργικοί σε ένα συστατικό που βοηθά στη σταθεροποίηση των εμβολίων για την COVID-19, αλλά όχι στα συστατικά των εμβολίων που παρέχουν ανοσία έναντι του SARS-CoV-2. Επιπλέον, αυτές οι αλλεργικές αντιδράσεις συνέβησαν μέσω μιας έμμεσης ενεργοποίησης αλλεργικών μονοπατιών, καθιστώντας πιο εύκολο τον περιορισμό τους συγκριτικά με άλλες αλλεργικές αντιδράσεις.

«Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι αυτές οι αντιδράσεις είναι διαχειρίσιμες. Η αλλεργική αντίδραση σε αυτά τα εμβόλια είναι ασυνήθιστη, αλλά αν συμβεί υπάρχει τρόπος να το διαχειριστούμε», αναφέρει η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Kari Nadeau, MD, Ph.D, καθηγήτρια παιδιατρικής στον τομέα των διατροφικών αλλεργιών, της ανοσολογίας και του άσθματος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης