Γαστρεντερίτιδα: Τι ώρα «χτυπάει» συνήθως και γιατί

Γαστρεντερίτιδα: Τι ώρα «χτυπάει» συνήθως και γιατί

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι η κατανάλωση χαλασμένων ή μολυσμένων τροφίμων μπορεί να προκαλέσει διαφορετικής έντασης συμπτώματα γαστρεντερίτιδας ανάλογα με την ώρα που τα καταναλώνουμε. Δείτε πότε είμαστε πιο ευάλωτοι

210729150904_rofikidilitiri
Ωράριο φαίνεται ότι έχουν οι μηχανισμοί άμυνας του γαστρεντερικού συστήματος και μάλιστα η πρωινή και απογευματινή «βάρδια» φαίνεται ότι δουλευει πολύ πιο αποτελεσματικά από την βραδινή! Με άλλα λόγια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι η ετοιμότητα του γαστρεντερικού συστήματος έναντι χαλασμένων ή μολυσμένων τροφίμων είναι μεγαλύτερη όταν βρισκόμαστε σε εγρήγορση, παρά το βράδυ και τη νύχτα όταν κοιμόμαστε. Είναι πιο πιθανό λοιπόν, τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης να μας ταλαιπωρήσουν τις βραδινές ώρες.

Οι επιστήμονες τώρα φαίνεται πως είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να ερευνήσουν αυτό το φαινόμενο, καθώς πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι το σώμα μας παράγει μια φυσική αντιμικροβιακή ένωση η οποία κατά τη διάρκεια της ημέρας αυξάνεται, ούτως ώστε να είναι «διαθέσιμη» όταν θα χρειαστεί περισσότερο δηλαδή τις ώρες όπου είμαστε δραστήριοι και υπάρχουν πιθανότητες να καταναλώσουμε μολυσμένο ή χαλασμένο τρόφιμο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης