Φάσμα αυτισμού: Η κίνηση – κλειδί που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά

Φάσμα αυτισμού: Η κίνηση – κλειδί που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά

Μια ενήλικη γάτα μπορεί να μειώσει το άγχος αποχωρισμού και να βελτιώσει την ενσυναίσθηση στα παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα

201020110218_catchild-3
Όσοι είναι ιδιοκτήτες γάτας, ήδη γνωρίζουν ότι η συντροφιά της γάτας δρα ευεργετικά στην ψυχολογία. Αντίστοιχα μπορεί βοηθήσει τα παιδιά με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού όπως προκύπτει από μικρής κλίμακας πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Pediatric Nursing. Μια υιοθετημένη γάτα από καταφύγιο μπορεί να μειώσει το άγχος αποχωρισμού και να βελτιώσει την ενσυναίσθηση στα παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Τα παιδιά με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις κοινωνικές δεξιότητες, την επικοινωνία και την διαχείριση των συναισθημάτων.

«Οι γάτες και γενικότερα τα ζώα συντροφιάς προσφέρουν ανιδιοτελή αποδοχή και αγάπη ενώ μαθαίνουν στα παιδιά την υπευθυνότητα» σημειώνει η συγγραφέας της έρευνας Gretchen Carlisle, επιστημονική ερευνήτρια στο Ερευνητικό Κέντρο για την Αλληλοεπίδραση Ανθρώπου- Ζώου του Πανεπιστημίου του Μiζούρι στην Κολούμπια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης