Απώλεια βάρους 5-10% σώζει την καρδιά και μακραίνει τη ζωή – Η μέθοδος που το επιτυγχάνει

Απώλεια βάρους 5-10% σώζει την καρδιά και μακραίνει τη ζωή – Η μέθοδος που το επιτυγχάνει

Νέα μελέτη της Κλινικής Cleveland καθορίζει την ελάχιστη απώλεια βάρους για καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία σε ασθενείς με παχυσαρκία και διαβήτη. Οι ειδικοί ωστόσο διευκρινίζουν ότι σημαντικό ρόλο παίζει η μέθοδος απώλειας βάρους. Δείτε τι εννοούν

iStock_000008503098Medium_OK-1280x720
Στα πολλαπλάσια οφέλη της απώλειας βάρους μέσω βαριατρικής επέμβασης κατέληξε μελέτη της Κλινικής Cleveland, με μείωση βάρους 5-10% να σχετίζεται με βελτίωση στο προσδόκιμο ζωής και την καρδιαγγειακή υγεία. Μάλιστα, για αντίστοιχα οφέλη με μη χειρουργικές μεθόδους, απαιτείται απώλεια βάρους κατά 20%. Τα ευρήματα έδειξαν, επιπλέον, ότι οι επεμβάσεις μεταβολικής χειρουργικής μπορούν να ωφελήσουν την υγεία ανεξάρτητα από το μέγεθος της απώλειας βάρους. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Annals of Surgery.

Στη μεγάλη μελέτη παρατήρησης συμμετείχαν 7.201 ασθενείς της Κλινικής Cleveland, εκ των οποίων 1.223 ασθενείς με παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2 που υποβλήθηκαν σε επέμβαση μεταβολικής χειρουργική (βαριατρική), ενώ 5.978 ασθενείς λάμβαναν τη συνήθη ιατρική περίθαλψη. Περίπου 80% των ασθενών είχαν υπέρταση, 74% είχαν δυσλιπιδαιμία (αυξημένα τριγλυκερίδια και χοληστερόλη) και 31% λάμβαναν αγωγή με ινσουλίνη για τη θεραπεία του διαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης