Ρωσικό Ελεγκτικό Συνέδριο: Οι απώλειες από τη διαφθορά φθάνουν τα τρισεκατομμύρια ρούβλια ετησίως

Ρωσικό Ελεγκτικό Συνέδριο: Οι απώλειες από τη διαφθορά φθάνουν τα τρισεκατομμύρια ρούβλια ετησίως

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2019, το Ελεγκτικό Συνέδριο εντόπισε παραβάσεις της τάξεως των 804 δισεκατομμυρίων ρουβλίων, εκ των οποίων το 30% αφορούν λογιστικούς υπολογισμούς

russia
«Η έκταση της διαφθοράς στη Ρωσία προς το παρόν δεν περιορίζεται, αλλά φθάνει στα τρισεκατομμύρια ρούβλια κάθε χρόνο», δηλώνει στη συνέντευξή του στο πρακτορείο Rίa Novosti, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ρωσίας Αλεξέι Κουντρίν.

Σύμφωνα με τον Κουντρίν, η διαφθορά στρεβλώνει τα κίνητρα της οικονομίας και πλήττει τους ρυθμούς της οικονομικής ανάπτυξης με αποτέλεσμα να μην αυξάνονται τα εισοδήματα των ανθρώπων, οι επενδύσεις και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

Εκτός των άλλων, ο Κουντρίν αξιολόγησε το μέγεθος των υπεξαιρέσεων από τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού.

«Με βάση τις ποινικές υποθέσεις που εκδικάζονται, (οι υπεξαιρέσεις) φθάνουν τα 2-3 δισεκατομμύρια ρούβλια ετησίως (σ.σ. 30-45 δισεκατομμύρια ευρώ), αλλά κατά κανόνα είναι λιγότερες» διευκρινίζει ο Κουντρίν, εκτιμώντας ωστόσο ότι οι οικονομικές παραβάσεις γενικά φθάνουν στα «εκατοντάδες δισεκατομμύρια ρούβλια» ετησίως.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2019, το Ελεγκτικό Συνέδριο εντόπισε παραβάσεις της τάξεως των 804 δισεκατομμυρίων ρουβλίων, εκ των οποίων το 30% αφορούν λογιστικούς υπολογισμούς.

Οι παραβάσεις αυτές, δηλώνει ο Κουντρίν, δεν συνιστούν ποινικά αδικήματα, επισημαίνοντας ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο βαθμιαία θα μεταβεί από την αναζήτηση των παραβάσεων στον εντοπισμό των συστημικών προβλημάτων που υπάρχουν στον οικονομικό τομέα, αυξάνοντας τον ρόλο των λεγόμενων ελέγχων στρατηγικού χαρακτήρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης