Γαλλία: Αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα σε πυροσβέστες που διαδήλωναν στο Παρίσι
Πρωτοφανείς συγκρούσεις αστυνομικών με πυροσβέστες που διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας – Πυροσβέστες επιχείρησαν να σκαρφαλώσουν στα μεταλλικά κιγκλιδώματα έξω από τη γαλλική εθνοσυνέλευση
Πρωτοφανές σκηνικό στήθηκε στο Παρίσι, καθώς πυροσβέστες και αστυνομικοί ήρθαν σε σύγκρουση, με αφορμή τη διαδήλωση των πρώτων για καλύτερες συνθήκες εργασίας και τη ρίψη δακρυγόνων και νερού υπό πίεση από τους δεύτερους.
Στη διαδήλωση που έγινε στη γαλλική πρωτεύουσα μετείχαν χιλιάδες πυροσβέστες από κάθε γενιά της χώρας. Οι πυροσβέστες ζητούν καλύτερους μισθούς, εγγυήσεις για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους και μεγαλύτερο σεβασμό προς το επάγγελμά τους.
Δημοσιογράφος του Reuters μετέδωσε ότι πυροσβέστες επιχείρησαν να σκαρφαλώσουν στα μεταλλικά κιγκλιδώματα που περιβάλλουν το κτήριο της Εθνοσυνέλευσης, ενώ οι αστυνομικοί έριχναν εναντίον τους δακρυγόνα.
Κατόπιν, το πλήθος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το ανατολικό Παρίσι, όπου οι πυροσβέστες συγκρούστηκαν εκ νέου με τις αστυνομικές δυνάμεις.
«Επικρατεί πραγματική οργή και το πρόβλημα είναι ότι δεν μας ακούνε. Γι' αυτό ακριβώς ο κόσμος εξοργίστηκε και άρχισε να γίνεται βίαιος» είπε ο Ερίκ Μπρεζόλ, ένας 46χρονος πυροσβέστης από το Ομπάνι στη νότια Γαλλία.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.