Νέα δεδομένα στο Κάιρο: Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο τροχαίο - 20 οι νεκροί

Νέα δεδομένα στο Κάιρο: Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο τροχαίο - 20 οι νεκροί

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, το αυτοκίνητο είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά από τη μαχητική οργάνωση Χασμ - Πάνω από 40 οι τραυματίες

cairoExplosion
Το αυτοκίνητο, που ενεπλάκη σε τροχαίο από το οποίο προκλήθηκε μεγάλη έκρηξη στο κέντρο του Καΐρου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους, περιείχε εκρηκτικά και επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική επιχείρηση, ανακοίνωσε σήμερα το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το αυτοκίνητο είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά από τη μαχητική οργάνωση Χασμ.

Αυξήθηκε ο αριθμός νεκρών και τραυματιών

Στους 20 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός από τη χθεσινή πολύνεκρη σύγκρουση στο κέντρο του Καΐρου, όπως δήλωσε η Υπουργός Υγείας της Αιγύπτου Χάλα Ζάγιεντ και αναφέρει ο αιγυπτιακός Τύπος.

Την ίδια στιγμή, αυξήθηκε και ο αριθμός των τραυματιών, που έφτασαν τους 47, εκ των οποίων 2-3 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.



Πώς έγινε η σύγκρουση και η έκρηξη

Σύμφωνα με ό,τι έγινε γνωστό νωρίτερα, ένα αυτοκίνητο που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα προς την αντίθετη κατεύθυνση, κοντά στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου και κοντά στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, συγκρούστηκε με τρία άλλα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να προκληθεί δυνατή έκρηξη.

Στα θύματα συμπεριλαμβάνονται δύο υπάλληλοι του παρακείμενου νοσοκομείου για καρκινοπαθή παιδιά. Οι ασθενείς του νοσοκομείου μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομειακά ιδρύματα.

Την κατάσταση επιβλέπει ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι με την αρμόδια Υπουργό Υγείας. Ζήτησε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο εν λόγω νοσοκομείο, λόγω των πολύ σοβαρών περιστατικών ασθενών που αναλαμβάνει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης