«Να μην είναι τόσο προκλητικός» λέει ο θείος του... σκληρού Μπόρις για τον Βρετανό πρωθυπουργό

«Να μην είναι τόσο προκλητικός» λέει ο θείος του... σκληρού Μπόρις για τον Βρετανό πρωθυπουργό

Φαίνεται να έχει σε μεγαλύτερη εκτίμηση τον αδερφό του

000_1J54C7
Διαμένει στην Κωνσταντινούπολη και είναι ιστορικός. Τυχαίνει να είναι και θείος του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. Ο λόγος για τον Σάιναν Κούνεραλπ, ο οποίος δεν μιλά με τα πιο επαινετικά λόγια για τον Μπόρις του σκληρού Brexit.

Αντίθετα η διάθεση του Σάιναν αλλάζει όταν αναφέρεται στον αδερφό του Μπόρις, τον Τζο, ο οποίος πρόσφατα διορίστηκε υπουργός Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής. Ο θείος προτείνει, μάλιστα, να τοποθετηθεί ο Τζο στον πρωθυπουργικό θώκο.

«Έχει δυο επιλογές. Ή να γίνει ένας πολύ καλος πρωθυπουργός ή ο χειρότερος στην ιστορία της Βρετανίας. Εύχομαι το πρώτο», λέει για τον Μπόρις ο θείος του.

Συμβουλεύει, ακόμη, τον Βρετανό πρωθυπουργό να μην είναι τόσο προκλητικός, εάν θέλει πετύχει. «Είναι τώρα ένας από τους 10 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο. Φυσικά και είμαι χαρούμενος αλλά ταυτόχρονα λυπάμαι γιατί έχει να κάνει μια δουλειά γεμάτη απογοητεύσεις και αχαριστία».

Ο Τζόνσον και ο θείος του έχουν τον ίδιο πρόγονο τον Τούρκο πολιτικό, Αλί Κεμάλ Μπέι, ο οποίος πέρασε πολλά χρόνια στην Βρετανία και παντρεύτηκε εκεί προτού επιστρέψει στην Τουρκία.

Ο θείος δεν άφησε ασχολίαστη και την... άστατη ερωτική ζωή του Μπόρις Τζόνσον: «πήρε από τον Τούρκο προπάππο του στον οποίο άρεσαν πολύ οι γυναίκες», τόνισε χαρακτηριστικά με νόημα. Ο Σάιναν είναι πρώτος ξάδελφος του πατέρα του Μπόρις Τζόνσον και 17 χρόνια μεγαλύτερος από τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Κλείσιμο
Οι δυο τους δείπνησαν στο παρελθόν στην Κωνσταντινούπολη και τον βρήκε πολύ διασκεδαστικό και πολύ γοητευτικό. Η γυναίκα μου μάλιστα στο τέλος της βραδιάς του είπε: «Εσύ θα έπρεπε να είσαι διασκεδαστής και όχι πολιτικός. Θα είχες μεγάλη επιτυχία. Δεν ξέρω αν του άρεσε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης