Βρετανία: Έντονες καταιγίδες και εντυπωσιακές εικόνες από τις αστραπές τη νύχτα της Τρίτης

Βρετανία: Έντονες καταιγίδες και εντυπωσιακές εικόνες από τις αστραπές τη νύχτα της Τρίτης

Πτώσεις δέντρων και πυρκαγιές σε σπίτια από τα έντονα φαινόμενα, ενώ την Τετάρτη ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 39 βαθμούς

gb_kataigida
Εντυπωσιακές εικόνες δημιούργησαν οι έντονες καταιγίδες που «χτύπησαν» τη Μεγάλη Βρετανία αργά το βράδυ της Τρίτης κι ενώ η χώρα εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπη με έναν ασυνήθιστο, για τα δικά της δεδομένα, καύσωνα.

Οι καταιγίδες, οι βροντές και οι αστραπές κράτησαν ξύπνιους αρκετούς Βρετανούς, με τις προειδοποιήσεις από τις τοπικές Αρχές για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων να σταματούν το πρωί της Τετάρτης.



Κλείσιμο
Τα φαινόμενα αυτά, προκάλεσαν ανατροπές δέντρων, ηλεκτρικές εκκενώσεις και πυρκαγιές σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ, κατά τη διάρκεια της νύχτας και όλα αυτά, ενώ η θεροκρασία μέσα στην ημέρα εκτιμάται πως θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου. Αν η πρόβλεψη αυτή αποδειχτεί αληθινή, τότε η Τετάρτη θα είναι η πιο ζεστή μέρα Ιουλίου για τη Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας τους 37 βαθμούς που είχαν καταγραφεί στο Χίθροου το 2015.
Παρόμοιες εικόνες αντίκρισαν και οι κάτοικοι σε Ουαλία, Μπρίστολ, στο Γιορκσάιρ και στο Λονδίνο, ενώ το ευχάριστο είναι πως δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες από τα σημεία που καταγράφηκαν προβλήματα με πτώσεις δέντρων και πυρκαγιές.

gb_kataigida1
gb_kataigida2
gb_kataigida4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης