Τουρκία: Ο Ιμάμογλου καταγγέλλει «τα ψέματα» που ακύρωσαν την εκλογή του

21149645

Ο έκπτωτος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κατήγγειλε τα ψέματα του κόμματος του Ερντογάν για παρατυπίες στις εκλογές – Κατήγγειλε λεηλασία των δημοτικών πόρων της Κωνσταντινούπολης

Για ψέματα και δικαιολογίες που οδήγησαν στην ακύρωση της εκλογής του έκανε λόγο ο έκπτωτος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας που διεξάγει ενόψει των νέων εκλογών της 23ης Ιουνίου.

«Κανείς δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς τους», δήλωσε ο Ιμάμογλου στη διάρκεια συγκέντρωσης στην Κωνσταντινούπολη για την έναρξη της νέας του προεκλογικής εκστρατείας.

Ο Ιμάμογλου υποστήριξε ότι τα περί μαζικών παρατυπιών που επικαλέστηκε το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ είναι «ψέματα» και «δικαιολογίες». Η προσφυγή του AKP οδήγησε την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή να ακυρώσει τις εκλογές της 31ης Μαρτίου και να κηρύξει νέες.«Όταν κοιτώ τα πρόσωπά τους, βλέπω ότι ούτε οι ίδιοι τα πιστεύουν», πρόσθεσε.

«Οι πόροι του δήμου της Κωνσταντινούπολης λεηλατούνται»

Ο Ιμάμογλου μάλιστα κατήγγειλε ότι «οι πόροι του δήμου της Κωνσταντινούπολης λεηλατούνται», σημειώνοντας ότι «στις 23 Ιουνίου θα δείξουμε σε όλη την Τουρκία ότι δεν υπάρχει άλλη έξοδος από τη δημοκρατία και τις κάλπες».

Σύμφωνα με αναλυτές, η τουρκική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να χάσει τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης, ο δήμαρχος της οποίας έχει στη διάθεσή του μεγάλους οικονομικούς πόρους και μια σημαντική πολιτική πλατφόρμα.

Επίσης επεσήμανε ότι η νέα του προεκλογική εκστρατεία, το βασικό σύνθημα της οποίας είναι «Αν υπάρχει ο Ιμάμογλου, υπάρχει ελπίδα για την Κωνσταντινούπολη», θα επικεντρωθεί στον τερματισμό των «ακραίων» δαπανών που έκαναν οι προκάτοχοί του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kmporis

ο μεγάλο φαβορί για να διαδεχτεί την Τερέζα Μέι, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας επικράτησε χθες με 143 ψήφους στην τρίτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος