Διαμαρτυρία με κατσαρόλες στην Κωνσταντινούπολη - Στους δρόμους οι υποστηρικτές του Ιμάμογλου

Διαμαρτυρία με κατσαρόλες στην Κωνσταντινούπολη - Στους δρόμους οι υποστηρικτές του Ιμάμογλου

Στην αντεπίθεση περνά ο Εκρέμ Ιμάμογλου μετά την απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να επαναληφθούν οι εκλογές για τη δημαρχία της Πόλης - Ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Ερντογάν

000_1G87E5
Τα «μανίκια» σηκώνει ο Εκρέμ Ιμάμογλου για να αντιμετωπίσει τον Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από την χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου να επαναληφθούν οι εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Την ώρα που οι υποστηρικτές του υποψηφίου με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) είχαν ξεχυθεί στους δρόμους χτυπώντας κατσαρόλες, ο ίδιος ξεκαθάριζε ότι θα είναι ο κύριος αντίπαλος του Τούρκου προέδρου.

Σε ομιλία του, χθες το βράδυ, ο νικητής των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη έβγαλε το σακάκι και τη γραβάτα, άνοιξε το πάνω κουμπί του πουκαμίσου και σήκωσε τα μανίκια εκφράζοντας την αντίθεσή του στην απόφαση του εκλογικού συμβουλίου να στηθεί εκ νέου η κάλπη στην Πόλη.

000_1G87EF


Οι πολίτες της Κωνσταντινούπολης που τον στηρίζουν, ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να ακυρώσει τις εκλογές και να προκηρύξει νέες στις 23 Ιουνίου.

Κλείσιμο
Ο εκλεγμένος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου είπε ότι κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει αυτό τον λαό.

«Αυτοί που έλαβαν την απόφαση σε αυτή τη χώρα μπορεί να αποτελούν οιωνό γκάφας και μάλιστα προδοσίας. Αλλά εμείς δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ».

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου τόνισε επίσης παραδίδει το χρίσμα μετά την επίσημη ανακοίνωση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου.

Σήμερα ο Ιμάμογλου βρίσκεται στην Άγκυρα για να συμμετάσχει στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του CHP η οποία συνέρχεται εκτάκτως.

000_1G876V


Υπενθυμίζεται ότι, στις 4 Απριλίου σε συνέντευξή του στο ΒBC ο διοπτροφόρος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαικού Κόμματος «CHP» είχε αφήσει να εννοηθεί ότι έχει προεδρικές βλέψεις.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του BBC αν ο Ιμάμογλου θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Τουρκίας, είχε δηλώσει χαριτολογώντας: «Ο θεός ξέρει ...».

Υπενθυμίζεται ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατάφερε να νικήσει στις δημοτικές εκλογές του Απριλίου τον Μπιναλί Γιλντιρίμ αποσπώντας τον έλεγχο της Πόλης από την παράταξη του Ερντογάν για πρώτη φορά έπειτα από 25 χρόνια.


EKREM  iMAMOGLU ACIKLAMA YAPIYOR   CANLI
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης