Ιμάμογλου στη Deutsche Welle: «Παλεύω για τη δημοκρατία στην Τουρκία»

Ιμάμογλου στη Deutsche Welle: «Παλεύω για τη δημοκρατία στην Τουρκία»

Συνέντευξη Εκρέμ Ιμάμογλου σε Liberation και Deutsche Welle - «Θέλω να σφίξω το χέρι σε όλους» λέει στη γαλλική εφημερίδα

ekre12
«Είμαι ένας πολιτικός που θέλει να σφίξει το χέρι σε όλους», δηλώνει στην εφημερίδα «Liberation» ο έκπτωτος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαικού Κόμματος «CHP», εξελέγη δήμαρχος στην Πόλη στις 31 Μαρτίου, αλλά το ανώτατο εκλογικό συμβούλιο ακύρωσε το αποτέλεσμα επικαλούμενο νοθεία και προκήρυξε νέες εκλογές για τις 23 Ιουνίου. Ο Ιμάμογλου έχει γίνει ο βασικός αντίπαλος του Ερντογάν», γράφει το δημοσίευμα και προσθέτει:

«Οι επαναστάσεις δεν έρχονται ποτέ από εκεί που τις περιμένουμε...Ο Ιμάμογλου πραγματοποίησε μια διακριτική αλλά αποτελεσματική εκστρατεία».

«Είμαι ένας πολιτικός, ο οποίος προσπαθεί να σφίξει το χέρι σε όλους», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε από το γραφείο του στα περίχωρα της Πόλης.

«Ο 48χρονος Ιμάμογλου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως νεοφιλελεύθερος ως ένα βαθμό, λόγω της εγγύτητάς του με την επιχειρηματική κοινότητα . «Βλέπω τον εαυτό μου ως μεσολαβητή, όχι ως έναν απρόσιτο δήμαρχο για τον λαό»...«Προσπαθώ να βλέπω την καλή πλευρά των ανθρώπων, να φέρνω σε επαφή διαφορετικά μέρη της κοινωνίας».

Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα, άνοιξε τα χαρτιά του και στο τουρκικό πρόγραμμα της Deutsche Welle δηλώνοντας ότι παλεύει για την δημοκρατία στην Τουρκία.

Κλείσιμο
Σε ερώτηση σχετικά με το αν η ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος του Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη αποτελεί ένδειξη «δικτατορίας», ο Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε στη γερμανική υπηρεσία:

«Χρησιμοποιώντας τον όρο δικτατορία, παίζει κανείς το παιχνίδι συγκεκριμένων ανθρώπων. Οι Τούρκοι αγαπούν την ελευθερία. Δεν θα επιτρέψουν ποτέ έναν απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης. Εάν σε αυτή τη χώρα υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι γι αυτό. Ίσως να έχουμε αποτύχει σε κάποια θέματα. Αυτή τη στιγμή μάχομαι για τη δημοκρατία. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε στην Τουρκία τους όρους δικτατορία και απολυταρχία».

Ο Ιμάμογλου τόνισε επίσης ότι είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.

«Είμαι ήδη ο νικητής. Ως δήμαρχος εκπροσωπώ τη βούληση 16 εκατομμυρίων κατοίκων. Και δεν θα αποποιηθώ αυτής της ευθύνης επειδή επτά μέλη της εκλογικής επιτροπής έλαβαν μια λάθος απόφαση», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Αλλά αν το αποτέλεσμα δεν είναι υπέρ μας πρέπει να το αποδεχθούμε. Όλο αυτό δεν αφορά μόνο την Κωνσταντινούπολη και τη δημαρχία. Είναι μια ευρύτερη μάχη για τη δημοκρατία. Εκλέχθηκα στις 31 Μαρτίου και θα ξαναεκλεγώ στις 23 Ιουνίου. Είμαι απολύτως σίγουρος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης