Χάος στα Τίρανα: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία - Ζητούν την παραίτηση Ράμα

Χάος στα Τίρανα: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία - Ζητούν την παραίτηση Ράμα

Οι διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό μπροστά στο κτίριο της κυβέρνησης, αλλά δεν εισέβαλαν μέσα - Πτώση της κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές το βασικό τους αίτημα - Καμένα αυτοκίνητα και οδομαχίες - Τραυματίες πολίτες και αστυνομικοί

tirana03
Σοβαρά επεισόδια, με συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών, δακρυγόνα και συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ράμα έλαβαν χώρα το απόγευμα του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα, κατά τη διάρκεια μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης.

Χιλιάδες Αλβανοί πολίτες, υποστηρικτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες τους έφραξαν τον δρόμο προς το κτίριο που στεγάζεται η κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές ζητούν από την κυβέρνηση Ράμα να παραιτηθεί και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ώστε η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, να έχει τη λαϊκή εντολή.

Δείτε τη στιγμή που οι διαδηλωτές σπάνε τον αστυνομικό κλοιό και πανηγυρίζουν μπροστά στο κυβερνητικό κτίριο, διχως να επιχειρούν εισβολή μέσα σε αυτό: 



Κλείσιμο

Το κεντροδεξιό Δημοκρατικό κόμμα, κατηγορεί τον Σοσιαλιστή πρωθυπουργό Έντι Ράμα για διαφθορά και σύνδεση με το οργανωμένο έγκλημα.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τον αστυνομικό κλοιό μπροστά στο κτίριο της κυβέρνησης, κατάφεραν να σπάσουν το ανθρώπινο τείχος, αλλά δεν επιχείρησαν να σπάσουν τις πόρτες και να εισβάλουν μέσα.

Η ηγέτης των Δημοκρατικών, Lulzim Basha ζήτησε άμεσες πολιτικές εξελίξεις και δρομολόγηση πρόωρων εκλογών, ενώ χιλιάδες πολίτες από κάθε γωνιά της Αλβανίας, είχαν μεταβεί στα Τίρανα για τη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση.

tirana2


Τραυματίες διαδηλωτές και αστυνομικοί

Η αντικυβερνητική διαδήλωση έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα μεταφέρθηκε στους δρόμους της αλβανικής πρωτεύουσας, όπου ομάδες πολιτών έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και επιδόθηκαν σε άγριες οδομαχίες και κλεφτοπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι τελευταίες έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποίησαν και την αντλία μνερού, προκειμένου να σπάσουν το μέτωπο των διαδηλωτών.

Τουλάχιστον 15 διαδηλωτές αντιμετώπισαν προβλήματα αφού εισέπνευσαν δακρυγόνα που πέταξε η αστυνομία εναντίον τους, γνωστοποίησε το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο απηύθυνε κάλεσμα για την κινητοποίηση μαζί με το κόμμα MSI.

Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για 5 τραυματίες αστυνομικούς, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους. Όλοι τους διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με μια πηγή από την αστυνομία.

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες από το χάος που επικρατεί στους δρόμους των Τιράνων για ένα ακόμη Σάββατο: 

tirana3
tirana4
tirana5
tirana6

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης