Τραμπ σε ΕΕ: «Πολλές συνέπειες» αν δεν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για το Εμπόριο

Τραμπ σε ΕΕ: «Πολλές συνέπειες» αν δεν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για το Εμπόριο

Νέο θρίλερ στις σχέσεις της Ευρώπης με τις ΗΠΑ μετά την αποτυχία των Ευρωπαίων να καταλήξουν σε μία κοινή θέση στην πρόταση που κατέθεσε η Κομισιόν

trump
Στα όρια της απειλής κυμάνθηκαν οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την υπό συζήτηση έναρξη εκ νέου των συνομιλιών για το Εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αποτυχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να καταλήξει σε απόφαση για την επανέναρξη ή μη των συνομιλιών με την Ευρώπη, προκειμένου να οριοθετηθεί το νέο πλαίσιο εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο δυνάμεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις και το ναυάγιο που προέκυψε μεταξύ των εταίρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την επανέναρξη ή μη των συνομιλιών με τις ΗΠΑ για τους όρους που θα διέπουν το μεταξύ τους εμπόριο, κάνοντας λόγο για «μεγάλες συνέπειες» για τους Ευρωπαίους, αν δεν ξεκινήσει η όλη διαδικασία.

Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέστη σοβαρό πλήγμα, καθώς το ευρωκοινοβούλιο απέρριψε την πρότασή της για επανέναρξη ή μη των εμπορικών συνομιλιών με την Ουάσιγκτον, καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν κατέληξαν σε μία κοινή θέση, όπως ανακοινώθηκε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης