ΗΠΑ: Τραμπ και Μελάνια επισκέφθηκαν κοινότητες που ισοπεδώθηκαν από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους

ΗΠΑ: Τραμπ και Μελάνια επισκέφθηκαν κοινότητες που ισοπεδώθηκαν από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους

Ο Αμερικανός πρόεδρος αντίκρισε ένα τοπίο «απίστευτης» καταστροφής και από αέρος

Trump_Melania
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια, επισκέφθηκαν σήμερα κοινότητες της ανατολικής Αλαμπάμα, οι οποίες ισοπεδώθηκαν από τους ανεμοστρόβιλους που διέλυσαν κατοικίες κι επιχειρήσεις και στοίχισαν τη ζωή σε 23 ανθρώπους.

Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές.

Στη συνέχεια η προεδρική αυτοκινητοπομπή διήλθε από σημεία, όπου δεκάδες δέντρα είχαν ξεριζωθεί και σπίτια είχαν καταστραφεί ολοσχερώς. Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια επισκέφθηκαν τα σπίτια ορισμένων εκ των θυμάτων στην κοινότητα Μπόργκαρντ, κοντά στα σύνορα με τη Τζόρτζια.

«Το Μπόργκαρντ στηρίζει τον Τραμπ» έγραφε το πλακάτ που κρατούσε ένας άνδρας, καθώς περνούσε η οχηματοπομπή με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Είναι απίστευτο» δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός, ενώ περιηγείτο, στο πλευρό της κυβερνήτριας της Αλαμπάμα, Κέι Άιβι, στις πληγείσες περιοχές. Όπως επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, αντίκρισε ένα τοπίο «απίστευτης» καταστροφής και από αέρος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η πρώτη κυρία αναμένεται να επισκεφθούν, επίσης, ένα κέντρο αρωγής προς τους πληγέντες σε έναν ναό στην Οπέλικα, και να συναντηθούν με επιζώντες, εθελοντές και μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης