Η Τράπεζα της Αγγλίας θα στηρίξει την οικονομία σε ενδεχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία
Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ αναζητά να εμποδίσει οποιαδήποτε πιθανότητα χρηματοοικονομικής κρίσης ή πίεσης στην πίστωση, λόγω Brexit - ότι η Επανέλαβε πως η αντίδραση στην αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς μεταβατική συμφωνία δεν θα είναι αυτόματη
Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε σήμερα ότι αναμένει πως η βρετανική κεντρική τράπεζα θα παράσχει περισσότερη στήριξη για την οικονομία εάν υποστεί το σοκ ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Ο Κάρνεϊ δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της τράπεζας που είναι αρμόδιοι για τα επιτόκια έχουν ήδη τονίσει ότι δεν θα είναι αυτόματη η αντίδρασή τους στην αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς μια μεταβατική συμφωνία.
«Όπως έχει τονίσει ο συνάδελφός μου Γκέρτγιαν Βλίχε, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι εξίσου πιθανή η όποια από τις δύο κατευθύνσεις της πολιτικής στην περίπτωση μη συμφωνίας, στο σενάριο χωρίς μετάβαση», ανέφερε ο Κάρνεϊ στην ετήσια έκθεσή του προς τους βουλευτές.
«Δεδομένων των εξαιρετικών συνθηκών που συνδέονται με το Brexit, θα ανέμενα η Επιτροπή να παράσχει κάθε δυνατή νομισματική στήριξη», δήλωσε ο Κάρνεϊ. «Αλλά υπάρχουν σαφή όρια στην ικανότητά της να το κάνει».
Η εταιρεία υλοποιεί μακροχρόνια και πολυβραβευμένα προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς, με μετρήσιμα αποτελέσματα που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών