Βίντεο: Αυτό είναι το drone που έβγαλε... νοκ άουτ το αεροδρόμιο Gatwick - Δεν σχετίζεται με τρομοκρατία

Βίντεο: Αυτό είναι το drone που έβγαλε... νοκ άουτ το αεροδρόμιο Gatwick - Δεν σχετίζεται με τρομοκρατία

Η πρώτη εικόνα από το μικροσκοπικό ιπτάμενο αντικείμενο - Στρατός και ειδικοί στο σημείο για την... αντιμετώπισή του - Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι την Παρασκευή το πρωί

gut
Την πρώτη εικόνα του... τρομοκράτη drone, το οποίο προκάλεσε black out στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου, έβγαλαν στη δημοσιότητα τα βρετανικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα η Daily Mail.

Το μικροσκοπικό ιπτάμενο αντικείμενο προκάλεσε γενικό ξεσηκωμό στη βρετανική πρωτεύουσα, θέτοντας εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο, στις εγκαταστάσεις του οποίου εγκλωβίστηκαν χιλιάδες ταξιδιώτες, μετά την αναστολή και ματαίωση δεκάδων πτήσεων.

Σύμφωνα με έναν από τους υπευθύνους του αεροδρομίου, κάθε φορά που δινόταν εντολή να λειτουργήσει το αεροδρόμιο, το drone εμφανιζόταν στον ουρανό.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ειδικές δυνάμεις του στρατού, εμπειρογνώμονες, ειδικοί και άλλες υπηρεσίες, καθώς οι αρμόδιοι αδυνατούν να εντοπίσουν τον δράστη και να αντιληφθούν τα κίνητρά του.

Κλείσιμο
Δείτε το βίντεο με το μικροσκοπικό drone που προκάλεσε τόσο μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία:




Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ δεν θα επαναλειτουργήσει πριν από το πρωί της Παρασκευής, μετέδωσε απόψε το BBC.

Σχεδόν όλες οι πτήσεις από και προς το Γκάτγουικ ματαιώθηκαν σήμερα, γεγονός που προκάλεσε χάος και εκνευρισμό στο αεροδρόμιο, λόγω των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θεάθηκαν να πετούν στην περιοχή.

Αστυνομία: Δεν σχετιζεται με τρομοκρατία

Το περιστατικό με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θεάθηκαν να πετούν στην περιοχή του αεροδρομίου Γκάτγουικ, προκαλώντας χάος στο αεροδρόμιο, δεν σχετίζεται με τρομοκρατία, ανέφερε η αστυνομία του Σάσσεξ.

"Η εκτίμησή μας, με βάση τις πληροφορίες που κατορθώσαμε να συλλέξουμε, είναι ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία", ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Τζέισον Τίνγκλεϊ με ανακοίνωσή του.

Πρόσθεσε ότι η αστυνομία συνεργάζεται στενά με τη διεύθυνση του αεροδρομίου και την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και συνεχίζει να συνομιλεί για το περιστατικό με την κυβέρνηση και άλλες υπηρεσίες για την ταχύτερη δυνατή επίλυση της κατάστασης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης