Η Κριστίν Λαγκάρντ φοβάται πως έρχεται μια νέα «εποχή της οργής»

Christine-Lagarde

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη βιβλιοθήκη του αμερικανικού Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον, η επικεφαλής του ΔΝΤ απηύθυνε έκκληση να υπάρξει «ανανεωμένη πολυμερής συνεργασία», η οποία θα εγγυάται ότι «τα οικονομικά οφέλη της παγκοσμιοποίησης θα τα μοιράζονται όλοι κι όχι μόνο ορισμένοι»

Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ απηύθυνε την Τρίτη έκκληση για την ανανέωση της διεθνούς συνεργασίας, εκφράζοντας τον φόβο πως έρχεται μια νέα «εποχή της οργής», κατά την οποία οι ανισότητες θα ξεπερνούν εκείνες της «χρυσής εποχής» του καπιταλισμού, τον 19ο αιώνα.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη βιβλιοθήκη του αμερικανικού Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον, η επικεφαλής του ΔΝΤ απηύθυνε έκκληση να υπάρξει «ανανεωμένη πολυμερής συνεργασία», η οποία θα εγγυάται ότι «τα οικονομικά οφέλη της παγκοσμιοποίησης θα τα μοιράζονται όλοι κι όχι μόνο ορισμένοι».

Το παγκόσμιο εμπόριο πρέπει κατ' αυτήν να «αποκατασταθεί»: «Πρέπει να συνεχίσουμε την αποκλιμάκωση» των εμπορικών εντάσεων, είπε, καλώντας παράλληλα να βελτιωθεί το σύστημα των εμπορικών ανταλλαγών, με την «εξάλειψη των επιδοτήσεων που προκαλούν στρεβλώσεις» και την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η Λαγκάρντ τάχθηκε εξάλλου υπέρ ενός νέου, διεθνούς συστήματος φορολόγησης. «Οι εταιρείες έχουν σήμερα παρουσία σε όλο τον πλανήτη, αλλά οι κυβερνήσεις δεν έχουν βρει τη σωστή φορολογική απάντηση», τόνισε, καταγγέλλοντας τις στρατηγικές ελαχιστοποίησης των φόρων, που «αφήνουν πάρα πολλά έσοδα από φόρους πάνω στο τραπέζι».

Εάν δεν υπάρξει μια νέα «διεθνής συνεργασία», η οποία θα πρέπει να «επινοηθεί ξανά» κατ' αυτήν, η Λαγκάρντ προέβλεψε πως μέσα σε είκοσι χρόνια, ως το 2040, «οι ανισότητες θα ξεπερνούν εκείνες της χρυσής εποχής του καπιταλισμού».

Σε αυτή τη νέα «εποχή της οργής», συνέχισε, θα τίθενται αντιμέτωπα γιγαντιαία μονοπώλια της τεχνολογίας με αδύναμα κράτη, οι προνομιούχες κατηγορίες του πληθυσμού «θα μπορούν να ζουν ως τα 120» ενώ «εκατομμύρια άλλοι θα υπομένουν τη φτώχεια».

«Το χάσμα ανάμεσα στις επιθυμίες και την πραγματικότητα» υπάρχει κίνδυνος να θρέψει μια εποχή «οργής και πίκρας», προειδοποίησε.

Δηλώνοντας «αισιόδοξη», η Κριστίν Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι είναι επίσης εφικτή μια νέα «εποχή της εφευρετικότητας», κατά την οποία οι οικονομίες θα ωφελούνται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την καλύτερη ένταξη των γυναικών στον κόσμο της εργασίας, ενώ οι μεγάλες εταιρείες θα επιδεικνύουν κοινωνική ευθύνη.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

k

Οτι να ναι μλκ πρέπει να τους παιρνουν με τις ντοματες οπου εμφανιζονται αραδιάζουν τετοιες μπούρδες.

Γανυμήδης

Ο ανεξέλεγκτος καπιταλισμός έγινε πολιτικό όργανο του ιμπεριαλισμού! Μέσω του πολιτεύματος της ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑΣ μπορεί να επανέλθει η νομιμότητα στον πλανήτη, ο καπιταλισμός είναι άμεσα υπεύθυνος για την καταστροφή του οικοσυστήματος, διότι δεν υπάρχει όριο στο κέρδος που μπορεί να συσσωρεύση ο άνθρωπος, υπερβαίνοντας τις πραγματικές ανάγκες του, αφαιρεί την δυνατότητα των λαών να παίρνουν τα πρός ζωήν αυτά που προσφέρει ο παράδεισος του οικοσυστήματος, εξαντλώντας και καταχράζοντας όλους τους φυσικούς πόρους στον πλανήτη, για να ικανοποιήσουν την απληστία τους!

Γανυμήδης

Οι λαοί με δημοψήφισμα να επιλέγουν ελεύθερα το πολίτευμα με το οποίο θα ασκείται η εξουσία τους, επίσης να έχουν δικαίωμα να επανεξετάζουν και να αναθεωρούν τα συντάγματά τους, μιά γενιά δεν μπορεί να δεσμεύσει με νόμους τις μελλοντικές γενιές! Ένα νόμιμο πολίτευμα με πραγματική "ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑ" θα φέρει την λύση στους λαούς, που σημαίνει θα καταργηθούν τα κόμματα με τους αρχηγούς κομμάτων, βουλευτάς, και πρωθυπουργούς και την θέση τους θα πάρουν οι Δημάρχοι, αυτό σημαίνει ότι τα κοινοβούλια των έθνών θα αντιπροσωπεύεται κατευθείαν απο την τοπική αυτοδιοίκηση μέσω των Δημάρχων, οι οποίοι θα ελέγχονται απο τους εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους που θα ψηφίζουν οι δημότες! Το σώμα των κοινοβουλίων θα είναι το ανώτατο εκτελεστικό όργανο των εθνών, η διαδικασία λειτουργίας των κοινοβουλίων θα διευθύνεται απο τους εκλεγμένους προέδρους των εθνικών κοινοβουλίων, παράλληλα σύμβουλοι επιστήμονες θα δίνουν βοήθεια σε τεχνοκρατικά θεμάτα στα κοινοβούλια των εθνών!

Γανυμήδης

Ο διαφωτισμός τον 17ου αιώνα και στις αρχές του 18ου, σχεδιάστηκε στα οικονομικά εμπορικά κέντρα εξουσίας της εποχής εκείνης, με σκοπό η ανθρωπότητα μέσω του καπιταλιστικού τραπεζικού οικονομικού συστήματος να περάσει σε ένα νέο μοντέλο παγκόσμιας εξουσίας. Μετά την Γαλλική και στην συνέχεια την βιομηχανική επανάσταση στην Ευρώπη θα γεννηθεί η εξουσία των μονοπωλιακού καπιταλισμού, εγκαθιδρύοντας και επιβάλλοντας τον οικονομικό στρατιωτικό ιμπεριαλισμό στον πλανήτη, με συνέπεια όλα τα πολίτευματα και συντάγματα στον πλανήτη να είναι επιβεβλημένα και παράνομα, αδυνατώντας τα έθνοι να εμποδίζουν τις αυθαιρεσίες του καπιταλισμού στο οικοσύστημα! Σήμερα ο καπιταλισμός βρίσκεται εκτός ελέγχου, ισοπεδώνει το οικοσύστημα του πλανήτη ανεπανόρθωτα, με τραγικές συνέπειες για την ανθρωπότητα! Η ανθρωπότητα χρειάζεται επειγόντως ένα νέο οικονομικό-πολιτικό-κοινωνικό μοντέλο διαχείρισης των κρατών, μέσω του πολιτεύματος της ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑΣ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Skopia_Ypopsifioi

Με καταμετρημένο το 99,69% των ψήφων, ο Στέβο Πεντάροφσκι συγκέντρωσε 42,84% (323.333 ψήφους), ενώ η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα 42,24% (318.811 ψήφους) – Για να θεωρηθούν έγκυρες οι εκλογές, πρέπει το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο να ξεπεράσει το 40%, ειδάλλως θα ακυρωθούν

1
sri_lanka_art

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων -Εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε κοντά στο αεροδρόμιο –Έχουν ήδη γίνει οκτώ συλλήψεις -Ανάμεσα στα θύματα των επιθέσεων είναι και δύο Τούρκοι, ένας Κινέζος και ένας Ολλανδός

9
7-2

Οι δύο Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι κατηγορούνται για προσβολή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν - Δημοσίευσαν μια γελοιογραφία με ένα αρχαιοελληνικό ανδρικό άγαλμα να ουρεί τον αρχηγό του τουρκικού κράτους