Βρυξέλλες: Όχημα έπεσε στην αυτοκινητοπομπή με τους πρωθυπουργούς Βρετανίας και Βελγίου

Βρυξέλλες: Όχημα έπεσε στην αυτοκινητοπομπή με τους πρωθυπουργούς Βρετανίας και Βελγίου

 Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών - Για «θλιβερό ατύχημα» έκανε λόγο εκπρόσωπος του Βέλγου πρωθυπουργού 

teresa_michel_main1
Συναγερμός σήμανε πριν λίγο στο Βέλγιο, καθώς  όχημα έπεσε πάνω σε μηχανές κατά τη διάρκεια αυτοκινητοπομπής της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και του Βέλγου πρωθυπουργού, Σαρλ Μισέλ.

Οι δύο πρωθυπουργοί μετέβαιναν σε εκδήλωση για τα 100 χρονια από το Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, στο Βέλγιο.

Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.


Πανικός στη Βελγική Αστυνομία


Μόλις έγινε το ατύχημα επικράτησε πανικός στην αστυνομία. Σύμφωνα με βελγικά μέσα, το ατύχημα έγινε στον αυτοκινητόδρομο E19/E42 , με κατεύθυνση το SHAPE.

Η πρόσκρουση δημιούργησε έντονη ανησυχία. Ο Σαρλ Μισέλ ζήτησε αμέσως να σταματήσουν τα κυβερνητικά αυτοκίνητα. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι είδαν τον πρωθυπουργό του Βελγίου να βγαίνει από το αυτοκίνητό του και να γονατίζει για να διαπιστώσει την κατάσταση των αστυνομικών. Οι τελευταίοι δέχθηκαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ωστόσο η κατάστασή τους δεν κρίνεται ανησυχητική.


Κλείσιμο
Η Μέι κατέθεσε στεφάνι για τους Βρετανούς στρατιώτες

Στο νεκροταφείο στη Μονς, η Τερέζα Μέι και ο Σαρλ Μισέλ κατέθεσαν στεφάνια στους τάφους του πρώτου και του τελευταίου Βρετανού στρατιώτη που σκοτώθηκαν κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και που συμπτωματικά οι τάφοι τους απέχουν μόλις λίγα μέτρα.

Ο πρώτος Βρετανός στρατιώτης που έχασε τη ζωή του ήταν ο 16χρονος Τζον Παρ από το Φίντσλεϊ, βόρεια του Λονδίνου, που σκοτώθηκε τον Αύγουστο του 1914.

Ο τελευταίος ήταν ο Τζορτζ Έντγουιν Έλισον, από το Λιντς, που σκοτώθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1918. Συνολικά, περίπου 750.000 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης