Πολιτικούς εχθρούς στην Κίνα βλέπει ο Τραμπ: Το Πεκίνο δεν θέλει να κερδίσω τις ενδιάμεσες

Πολιτικούς εχθρούς στην Κίνα βλέπει ο Τραμπ: Το Πεκίνο δεν θέλει να κερδίσω τις ενδιάμεσες

«Η Κίνα προσπαθεί να αναμιχθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου 2018 κατά της κυβέρνησής μου», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

20074579
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα την Κίνα ότι θέλει να εμποδίσει τη νίκη του στις ενδιάμεσες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Νοεμβρίου για το Κογκρέσο λόγω της αποφασιστικότητας που επιδεικνύει το θέμα των εμπορικών συναλλαγών.

"Η Κίνα προσπαθεί να αναμιχθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου 2018 κατά της κυβέρνησής μου", δήλωσε ο Τραμπ με την ευκαιρία μιας συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. "Δεν θέλουν να κερδίσω ή να κερδίσουμε (εννοεί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα), γιατί είμαι ο πρώτος πρόεδρος που προκαλεί την Κίνα στο θέμα του εμπορίου και εμείς κερδίζουμε στο εμπόριο σε κάθε επίπεδο. Δεν θέλουμε αυτοί να ανακατευτούν στις επερχόμενες εκλογές μας", τόνισε.

Ο Τραμπ δεν παρέθεσε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για τον ισχυρισμό αυτό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ που φοβάται για μεγάλη ήττα των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο στις εκλογές του Νοεμβρίου, είχε ήδη κατηγορήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου το Πεκίνο ότι επιδιώκει να τον αποδυναμώσει πολιτικά κάνοντας επίθεση στα προϊόντα από Πολιτείες των οποίων το εκλογικό σώμα τού είναι πιστό κατά παράδοση.

Απέναντι στις κατηγορίες αυτές, η Κίνα διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη αξιώνοντας περισσότερο "σεβασμό" εκ μέρους των ΗΠΑ.

Οι εκλογές του Νοεμβρίου θα καθορίσουν αν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στο οποίο ανήκει ο Τραμπ θα διατηρήσει τον έλεγχο επί της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

Κλείσιμο
Τα πορίσματα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που αναφέρουν ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 προκαλούν πονοκέφαλο στην προεδρία Τραμπ. Τον Ιούλιο, σε σύνοδο κορυφής στο Ελσίνκι, ο Τραμπ αποδέχτηκε την άρνηση του προέδρου της Ρωσίας για ανάμιξη της Μόσχας στις εκλογές αυτές και ο πρόεδρος των ΗΠΑ περιγράφει τις έρευνες για το θέμα αυτό ως ένα πολιτικό κυνήγι μαγισσών.

Χθες, Τρίτη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τραμπ ζήτησε εκ νέου "δίκαιες και ισορροπημένες" εμπορικές συναλλαγές, αναφέροντας ότι η εμπορική ανισορροπία με το Πεκίνο δεν μπορεί να είναι "ανεκτή".

Την ίδια ώρα, η Κίνα θεωρεί αδύνατο να συνεχίσει έχοντας "το μαχαίρι στο λαιμό" τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώθηκε τη Δευτέρα που τέθηκαν σε ισχύ πρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί κατά 10% στα κινεζικά προϊόντα που αντιπροσωπεύουν ετήσιες εισαγωγές 200 δισεκ. δολαρίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης