Ινδονησία: Έφηβος αγνοούνταν για 49 ημέρες στη θάλασσα πάνω σε πλωτή καλύβα

Ινδονησία: Έφηβος αγνοούνταν για 49 ημέρες στη θάλασσα πάνω σε πλωτή καλύβα

Ο έφηβος κατάφερε να επιβιώσει πίνοντας θαλασσινό νερό και μαγειρεύοντας ψάρια πάνω στην «αλιευτική καλύβα» του – Διασώθηκε από ένα πλοίο με σημαία Παναμά 

indonesia_49days
Για 49 μέρες κατάφερε να επιζήσει στη θάλασσα ένας έφηβος από την Ινδονησία, που διασώθηκε από πλοίο με σημαία Παναμά.

Ο Άλντι Νόβελ Άντιλανγκ κατάφερε να διασωθεί στο ξύλινο αλιευτικό του σκάφος πίνοντας θαλασσινό νερό και μαγειρεύοντας ψάρια.

Η περιπέτειά του 19χρονου ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου, όταν ο νεαρός βρισκόταν 125 χιλιόμετρα από τις ακτές τις Ινδονησίας, όμως ισχυροί άνεμοι παρέσυραν το σκάφος του.

Κατέληξε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, κοντά στο Γκουάμ, όταν τον εντόπισε τυχαία ένα πλοίο από τον Παναμά.

Ο 19χρονος, από το νησί Sulawesi, εργάζεται στο αλιευτικό σκάφος τύπου «rompong», που θεωρείται πλωτή παγίδα ψαριών, που όμως δεν διαθέτει κουπί ή κινητήρα. Η δουλειά του ήταν να φωτίζει τους λαμπτήρες του rompong, που έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύουν ψάρια, όπως αναφέρει η εφημερίδα Jakarta Post.

Η παγίδα, που είναι διαμορφωμένη σαν καλύβα, επιπλέον στη μέση της θάλασσας, ωστόσο βρίσκεται αγκυροβολημένη στο βυθό με σχοινιά.

Κλείσιμο
Κάθε εβδομάδα, κάποιος από την εταιρεία διαχείρισης πήγαινε φαγητό, νερό και καύσιμα στον νεαρό και ταυτόχρονα μάζευε και τα ψάρια.


indonesia_49days1


Όμως, στις 14 Ιουλίου, η πλωτή καλύβα χτυπήθηκε από δυνατούς ανέμους και απομακρύνθηκε από τη θέση του. Ο Αντιλάγκ είχε περιορισμένες προμήθειες. Οπότε για να επιβιώσει έπιανε ψάρια και τα έψηνε καίγοντας τους ξύλινους φράκτες του rompong.

«Είπε ότι φοβήθηκε και συχνά έκλαιγε, αποκάλυψε στην Jakarta Post ένας διπλωμάτης της Ινδονησίας στην Οσάκα.

«Κάθε φορά που έβλεπε ένα μεγάλο πλοίο, οι ελπίδες του αναπτερωνόταν. Όμως, είπε ότι πάνω από 10 πλοία πέρασαν μπροστά του και κανένα δεν σταμάτησε ή δεν τον είδε», πρόσθεσε.

Στις 31 Αυγούστου, ο νεαρός έστειλε ένα επείγον σήμα, όταν είδε το MV Arpeggio κοντά. Τότε, το πλοίο τον μάζεψε από τη θαλάσσια περιοχή του Γκουάμ. Ο πλοίαρχος επικοινώνησε με τη λιμενική αρχή, η οποία τον συμβούλευσε να πάρει το νεαρό μαζί του στην Ιαπωνία, όπου ήταν και ο προορισμός του πλοίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Προξενείου της Ινδονησίας στην Οζάκα στο λογαριασμό του στο Facebook.

Ο Άντιλαγκ έφτασε στην Ιαπωνία στις 6 Σεπτεμβρίου και πέταξε για την Ινδονησία δύο μέρες αργότερα, όπου συναντήθηκε με την οικογένειά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης