Αδιανόητη ατάκα γιατρού σε 26χρονη ανορεξική: Μπορείς να παίξεις το ζόμπι σε ταινία τρόμου

Αδιανόητη ατάκα γιατρού σε 26χρονη ανορεξική: Μπορείς να παίξεις το ζόμπι σε ταινία τρόμου

O ειδικός στην ανορεξία πιστεύει σε μια πιο «ωμή» ιατρική προσέγγιση» που περιλαμβάνει το σκληρό χιούμορ και τις... προσβολές

anorexic
Μπορεί το ιατρικό επάγγελμα (ή πιο σωστά, λειτούργημα) να απαιτεί, πέρα από την κατάρτιση, ευαισθησία απέναντι στον ανθρώπινο πόνο, όμως ορισμένοι γιατροί είναι υποστηρικτές πιο «ωμών» μεθόδων, προκειμένου να πετύχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Δρ. Γιαν Γκόλαντ, ειδικός στις διατροφικές διαταραχές, ο οποίος είπε πρόσφατα σε μια 26χρονη ανορεξική κοπέλα που πήγε να την εξετάσει ότι θα μπορούσε άνετα να κάνει καριέρα παίζοντας το ζόμπι σε ταινίες τρόμου.

Η κατάσταση της υγείας της Κριστίνα Καριάγκινα, από τη Ρωσία, είναι πραγματικά σε οριακή κατάσταση. Η νεαρή κοπέλα σταμάτησε να τρώει κανονικά από την εποχή που φοιτούσε στο Γυμνάσιο και έκτοτε επιβιώνει καταναλώνοντας μόνο μικροσκοπικές ποσότητες μήλου κάθε μέρα. Πλέον ζυγίζει μόλις 17 κιλά, και κινδυνεύει να πεθάνει μέσα στον επόμενο χρόνο εάν δεν υποβληθεί σε αποτελεσματική θεραπεία.

Η αποστεωμένη εικόνα της Κριστίνα συγκίνησε μια reality star στην πατρίδα της, η οποία έπασχε στο παρελθόν από την ίδια διατροφική διαταραχή, την Μαρία Κόκνο. Η σελέμπριτι έχει ξεκινήσει μια καμπάνια για τη διάσωση της 26χρονης ανορεξικής. Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, η Κόκνο συγκέντρωσε ένα αξιοσέβαστο ποσό, το οποίο θα διατεθεί για το ταξίδι και τη διαμονή της Κριστίνα στο Νίζνι Νόβγκοροντ. Σε αυτήν την πόλη, η νεαρή κοπέλα θα υποβληθεί σε εντατική θεραπεία από τον Δρ. Γιαν Γκόλαντ, έναν γιατρό με σημαντική εμπειρία στον χώρο της νευρικής ανορεξίας, που δέχτηκε να κουράρει δωρεάν την 26χρονη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο προχωρημένο στάδιο που έχει φτάσει η ασθένεια της νεαρής, χρειάζεται επειγόντως να αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζει τον εαυτό της και την ασθένειά της. Όπως πιστεύει ο Δρ. Γκόλαντ, η Κριστίνα δεν πρόκειται να θεραπευτεί ποτέ εάν δεν μάθει να γελάει με τον εαυτό της. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, στα ραντεβού της, ο γιατρός κοροϊδεύει την ασθενή του, με τρόπο που σε έναν εξωτερικό παρατηρητή θα έδειχνε ίσως σκληρός και αναίσθητος.

Αν και είναι ακόμα νωρίς για να κρίνει κανείς εάν η «θεραπεία προσβολών» του γιατρού θα έχει ή όχι αποτελέσματα, τα πρώτα σημάδια είναι ενθαρρυντικά αφού η 26χρονη έφαγε πρόσφατα το πρώτο της μικρό, αλλά κανονικό γεύμα με χυλό, μετά από χρόνια ολόκληρα που τρεφόταν με φετούλες μήλου.

Κλείσιμο
kristina-1
kristina-2
kristina-3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης