Βραβείο τιμής στην Ιζαμπέλ Αλιέντε

Βραβείο τιμής στην Ιζαμπέλ Αλιέντε

Έπειτα από χρόνια διαλογισμού στην Χιλή η συγγραφέας Γκαμπριέλα Μιστράλ τιμήθηκε με το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας της χώρας της...

Έπειτα από χρόνια διαλογισμού στην Χιλή η συγγραφέας Γκαμπριέλα Μιστράλ τιμήθηκε με το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας της χώρας της.

Μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της η η Λατινοαμερικανίδα συγγραφέας που ζει στην Καλιφόρνια και "σκίζει"  με τις μεγαλύτερες πωλήσεις βιβλίων και τις περισσότερες μεταφράσεις έπιασε στα χέρια της …την αναγνώριση των κόπων της!

Φυσικά βρέθηκαν από το ένα στρατόπεδο οι υποστηρικτές του έργου της Αλιέντε και από την άλλη όσοι ισχυρίζονται ότι η συγγραφέας δεν μπορεί να αναγνωρισθεί ως λογοτέχνης, αλλά απλώς ως δημιουργός ευπώλητων βιβλίων.

"Εάν το βραβείο δινόταν με απόφαση των συναδέλφων μου, δεν θα το έπαιρνα ποτέ", δήλωσε η Ιζαμπέλ Αλιέντε στη χιλιανή τηλεόραση. "Αυτό είναι αποτέλεσμα μίας εκστρατείας των αναγνωστών μου. Εγώ δεν θέλω να βρεθώ μπλεγμένη ανάμεσα στα πόδια των αλόγων".

Η 68χρονη Αλιέντε, της οποίας ο πατέρας ήταν εξάδελφος του Χιλιανού προέδρου, Σαλβαδόρ Αλιέντε, δήλωσε ότι δεν περίμενε πως θα της απονεμόταν το Βραβείο Λογοτεχνίας της χώρας της. "Στη Χιλή, όπως και σε πολλές χώρες, οι άνθρωποι δεν συγχωρούν την επιτυχία, εκτός εάν κάποιος είναι ποδοσφαιριστής", εξήγησε η Ιζαμπέλ Αλιέντε.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mei_09

Ήταν μία αδύναμη Σύνοδος Κορυφής, αλλά η «γλώσσα» του σώματος της Τερέζα Μέι ήταν καλύτερη - Σήμερα οι ηγέτες της Ε.Ε. θα συζητήσουν για την πολιτική ασύλου και την μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

abo_09

Την Τετάρτη το βράδυ το κοινοβούλιο της πιο συντηρητικής πολιτείας της Αυστραλίας ψήφισε με 50 ψήφους υπέρ έναντι 41 κατά το νομοσχέδιο που επιτρέπει στις γυναίκες να προχωρούν στη διακοπή της κύησής τους ως τις 22 εβδομάδες 

Khashoggi_arthroo1

Ο Μεσάλ Σαάντ Αλμποστάνι, ένας από τους υπόπτους της στυγνής δολοφονίας, σιώπησε με ιδιαίτερα «βολικό» τρόπο για την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας - Με σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο ο γιατρός που τεμάχισε ζωντανό τον Τζαμάλ Κασόγκι ακούγοντας μουσική - Δείτε φωτογραφίες του «Δρ. Θανάτου»

12