Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρέδωσε στον Μάικ Πομπέο τρεις Αμερικανούς κρατουμένους

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρέδωσε στον Μάικ Πομπέο τρεις Αμερικανούς κρατουμένους

Κίνηση καλής θέλησης ενόψει της συνάντησης με Τράμπ - Ήδη πετάνε μαζί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ προς την στρατιωτική βάση Άντριους 

Kim-Trump
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με tweet, στον προσωπικό του λογαριασμό, γνωστοποίησε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, θα φτάσει στην αεροπορική βάση Andrews, στις 2 τα ξημερώματα τοπική ώρα, μαζί με τρεις πρώην κρατούμενους του Κιμ Γιονγκ Ουν.



Κλείσιμο
Μάλιστα δηλώνει «πολύ ενθουσιασμένος» που θα τους υποδεχτεί πίσω στην πατρίδα.



Αξιωματούχος του Κυανού Οίκου, της Νότιας Κορέας δήλωσε νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ότι η Σεούλ «αναμένει» ο Πομπέο να ανακοινώσει επίσημα «την ημερομηνία και την ώρα» που θα γίνει η αναμενόμενη ιστορική σύνοδος κορυφής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, το πού θα λάβει χώρα, αλλά και να πάρει μαζί του φεύγοντας «τους φυλακισμένους».

Ο Πομπέο αφίχθη νωρίτερα σήμερα στην Πιονγκγιάνγκ, όπου είχε συνομιλίες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου κορυφής, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ έχει αναφερθεί επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα στην πιθανότητα οι τρεις Αμερικανοί πολίτες που ήταν φυλακισμένοι στη Λαϊκή Δημοκρατία να αφεθούν ελεύθεροι σύντομα. Και έγινε πράξη όπως φαίνεται

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Πομπέο στην Πιονγκγιάνγκ μέσα σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τις έξι εβδομάδες. Όταν είχε ταξιδέψει για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας για συνομιλίες με τον ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας Κιμ Γιονγκ Ουν και άλλους αξιωματούχους, ήταν ακόμη διευθυντής της CIA.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης