Παρά τις κατηγορίες για βασανιστήρια, ο Τραμπ στηρίζει τη νέα διευθύντρια της CIA

Παρά τις κατηγορίες για βασανιστήρια, ο Τραμπ στηρίζει τη νέα διευθύντρια της CIA

Η Τζίνα Χάσπελ θα περάσει την Τετάρτη από ακρόαση για να επικυρώσει τη θέση της – Ο Τραμπ την υποστηρίζει αν και η ίδια κατηγορείται για το ρόλο της στο βασανισμό υπόπτων

gina_haspel
Την Τζίνα Χάσπελ επιμένει να στηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, για την ηγεσία της CIA, παρά τις κατηγορίες που έχει δεχθεί για το ρόλο της σε βασανισμούς κατά υπόπτων.

Η υποψηφιότητα της Τζίνα Χάσπελ πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία. Όμως, ο αμερικανικός Τύπος έγραψε ότι η ίδια σκεφτόταν να την αποσύρει λόγω των κατηγοριών περί βασανιστηρίων σε βάρος της.

Την Τετάρτη περνά από ακρόαση

Η Χάσπελ θα περάσει την Τετάρτη από ακρόαση από τους γερουσιαστές. Εάν επικυρώσουν τη θέση της, θα γίνει η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει επικεφαλής της CIA. Όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, η ίδια ήθελε να απορρίψει το πόστο, καθώς φοβήθηκε ότι οι κατηγορίες σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε στον βασανισμό υπόπτων θα της στοίχιζαν την επικύρωση της θέσης της.

Στο στόχαστρο για το ρόλο της μετά την 11η Σεπτεμβρίου

Η Χάσπελ συχνά έχει δεχθεί επικρίσεις για τις ευθύνες της για την εγκατάσταση στο εξωτερικό και μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 μυστικών φυλακών, όπου χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι βασανιστηρίων για την ανάκριση υπόπτων, όπως η προσομοίωση πνιγμού.

Κλείσιμο
«Η υποψήφιά μου για την θέση της διευθύντριας της CIA, την οποία σέβομαι πολύ, η Τζίνα Χάσπελ βρίσκεται στο στόχαστρο επικρίσεων, διότι ήταν πολύ σκληρή με τους Τρομοκράτες. Σκεφτείτε ότι, ενώ διανύουμε το ίδιο επικίνδυνους καιρούς, έχουμε τον άνθρωπο με τα περισσότερα προσόντα για τη θέση, μια γυναίκα, την οποία οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν διότι ήταν πολύ σκληρή εναντίον της τρομοκρατίας. Τζίνα, νίκησέ τους!» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.




Μάλιστα, και πάλι σύμφωνα με την Washington Post, ο Τραμπ πίεσε την Τζίνα Χάσπελ για να μην αποσύρει την υποψηφιότητά της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης