«Slut Walk»: Χιλιάδες γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν τόπλες στο Τελ Αβίβ κατά της σεξουαλικής βίας

«Slut Walk»: Χιλιάδες γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν τόπλες στο Τελ Αβίβ κατά της σεξουαλικής βίας

Υποστήριξαν το δικαίωμά τους να ντύνονται όπως επιθυμούν, χωρίς να κινδυνεύουν να πέσουν θύμα βιασμού

telaviv-3
Χιλιάδες ακτιβίστριες πραγματοποίησαν πορεία τόπλες (ή με αποκαλυπτικά εσώρουχα) στους δρόμους του Τελ Αβίβ, διαμαρτυρόμενες για τη βία κατά των γυναικών και υπερασπιζόμενες το δικαίωμά τους να ντύνονται όπως επιθυμούν, χωρίς να κινδυνεύουν να πέσουν θύμα βιασμού.

Thousands of n aked protesters march through Tel Aviv against r ape and s ex a buse of women


Η κινητοποίηση είχε τίτλο «Slut Walk» από το ομώνυμο κίνημα που ξεκίνησε στον Καναδά το 2011, όταν ένας αστυνομικός προκάλεσε σάλο με ομιλία του σε πανεπιστήμιο, όπου συνιστούσε στις γυναίκες να μην ντύνονται ως πόρνες, αν δεν θέλουν να τις στοχοποιούν οι βιαστές.

Κλείσιμο


Το κίνημα πήρε σύντομα παγκόσμιες διαστάσεις, με δεκάδες πορείες ανά τον κόσμο που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό τη... γύμνια των συμμετεχόντων.



Οι διοργανωτές της πορείας, που θυμίζει πολύ εκείνες που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι στο Λονδίνο, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ, έγραψαν αναφορικά με την εκδήλωση: «Για ακόμη μία χρονιά, δεν είχαμε τη δυνατότητα να περπατήσουμε με ασφάλεια στους δρόμους, παρόλο που μας ανήκουν όπως και σε "εκείνους". Για μία ακόμη χρονιά, το σώμα μας αντιμετωπίστηκε ως δημόσια ιδιοκτησία. Για μία ακόμη χρονιά δεν μπορούσαμε να απορρίψουμε κάποιον χωρίς να μας αποκαλέσουν τσούλες, ανεξάρτητα από το τι φορούσαμε ή από το τι είπαμε. Θα τους δείξουμε ότι η λέξη "τσούλα" είναι απλά ένας όρος που εφηύραν για να μας κάνουν πιο αδύναμες, να μας κατηγορήσουν για τα δικά τους εγκλήματα, τα οποία μας προσβάλλουν και δεν έχουμε καμία πρόθεση να αποδεχτούμε».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης