Ρωσία: Η υπόθεση της δηλητηρίασης του Σκρίπαλ «ενίσχυσε» τον Πούτιν

Ρωσία: Η υπόθεση της δηλητηρίασης του Σκρίπαλ «ενίσχυσε» τον Πούτιν

Ο Πούτιν δεν είναι πλέον εταίρος μας, δηλώνει η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, λίγες ώρες μετά την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο

Ρωσία: Η υπόθεση της δηλητηρίασης του Σκρίπαλ «ενίσχυσε» τον Πούτιν
Το δηλητήριο που έστειλε τον Σεργκέι Σκρίπαλ στο νοσοκομείο ενίσχυσε τον Πούτιν
. Ο πατριωτισμός με τον οποίο είναι εμποτισμένες οι δηλώσεις του, έκαναν πιο δυνατό τον Ρώσο πρόεδρο στα μάτια των συμπολιτών του. Aυτό τουλάχιστον έδειξαν οι κάλπες που στήθηκαν χθες στη Ρωσία προκαλώντας έντονη ανησυχία και οργή στη Δύση. Η πρώτη αντίδραση ήλθε από το Βερολίνο λίγες ώρες μετά την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο της Ρωσίας. 
 
Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντε Λάιεν, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως, ο Πούτιν δεν είναι πλέον εταίρος της Γερμανίας κι ότι μονίμως προκαλεί.
  
Κλείσιμο
«Ο Πούτιν μονίμως προκαλεί», δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός μιλώντας στην δημοφιλή εκπομπή «Σωστές Ερωτήσεις». Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Άννα Φον Μπάγερνε και τον Νίκολας Μπλόμε, η φον ντερ Λάιεν επισημαίνει ότι: «Αυτό που κάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μία μόνιμη πρόκληση τροφοδοτώντας τις συγκρούσεις. Ο Πούτιν δεν είναι πλέον εταίρος μας», υπογράμμισε η Γερμανίδα υπουργός και πρόσθεσε: «Με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας,η δηλητηρίαση το Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα στη Βρετανία «δείχνει» τη Ρωσία. Η ίδια μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ακόμη και για νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας. 

Από την πλευρά του, ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είχε δηλώσει πριν από λίγες ώρες: «Τα γεγονότα μιλούν με σαφή γλώσσα: τα μέτρα του Ρώσου προέδρου Πούτιν αποσταθεροποιούν το σύστημα ασφαλείας εντός και γύρω από την Ευρώπη. Και γι 'αυτό πρέπει να πούμε ότι: ο Πούτιν οδηγεί σ΄έναν σύγχρονο πόλεμο κατά της Δύσης».

Το απόγευμα η ανακοίνωση του ΟΑΣΕ για τις εκλογικές παρατυπίες 

Στο μεταξύ, για τις παρατυπίες και την νοθεία στη διάρκεια της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας που έδειξαν κάμερες παρακολούθησης θα αποφανθεί σήμερα το απόγευμα ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο οργανισμός είχε αποστείλει 600 παρατηρητές για να εποπτεύσουν τις ρωσικές εκλογές.
 
 
LIBERATION:Έρχεται ο τσάρος με το... φίμωτρο


Αφιερωμένο στον Πούτιν,τις χθεσινές προεδρικές εκλογές και την λογοκρισία των ρωσικών ΜΜΕ,ήταν το ένθετο της γαλλικής εφημερίδας «Liberation» που κυκλοφόρησε το Σαββατοκύριακο. 

«Έρχεται ο τσάρος», γράφει σε λεζάντα το πρωτοσέλιδο του ενθέτου απεικονίζοντας τον Ρώσο πρόεδρο με... φίμωτρο την ακόλουθη φράση:«Η ελευθερία των συγγραφέων».
 Στις σελίδες του αφιερώματος, η Ρωσίδα συγγραφέας, Λιουντμίλα Ουλίτσκαγια, αναφέρεται στην λογοκρισία των ΜΜΕ από το καθεστώς του ισχυρού άνδρα της χώρας.   


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης