Ισχυρότατος σεισμός 7,1 Ρίχτερ στις ακτές του Περού

Ισχυρότατος σεισμός 7,1 Ρίχτερ στις ακτές του Περού

Λήξη συναγερμού για κίνδυνο τσουνάμι - Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 12,1χλμ. και το επίκεντρό του 73χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Μίνας ντε Μαρκόνα

Ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις ακτές του Περού κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου στις 11:09 (ώρα Ελλάδος).

Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 12,1χλμ. και το επίκεντρό του 73χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Μίνας ντε Μαρκόνα.

Λόγω του σεισμού το κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «υπάρχει απειλή για τσουνάμι σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο αλλά όχι για τη Χαβάη» προειδοποιώντας σε νεώτερη ενημέρωση για κύματα έως 1 μέτρο για ορισμένες ακτές του Περού και για μικρότερα κύματα στις ακτές της Χιλής.

Μια ώρα μετά την αρχική ανακοίνωση το κέντρο προειδοποίησης προχώρησε σε άρση της προειδοποίησης εκτιμώντας ότι πλέον δεν υφίσταται.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2764844

Σε έρευνα γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας εντοπίστηκαν δεκάδες περιπτώσεις υπαλλήλων που ανήκουν στο ακροδεξιό κίνημα «Πολίτες του Ράιχ» – Το κίνημα αρνείται την ύπαρξη της δημοκρατίας την οποία υπηρετούν 

2