Σφοδρή ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στα όσα ανέφερε για την Τουρκία και την κατάσταση στη γειτονική χώρα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου στρατηγός Χ.Ρ. Μακμάστερ.
Σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον, ο Μακμάστερ κατονόμασε το Κατάρ και την Τουρκία ως τους «νέους υποστηρικτές των εξτρεμιστών μουσουλμάνων» και προανήγγειλε πως στο εξής θα κατατάσσονται μεταξύ των τριών πρώτων θέσεων της λίστας εξωτερικών κινδύνων για τις ΗΠΑ, που πλέον διαμορφώνεται ως εξής:
1. Ρωσία και Κίνα,
2. Ιράν και Β.Κορέα
3. Κατάρ και Τουρκία.
Κλείσιμο
Αναλύοντας τα τουρκικά ζητήματα, ο στρατηγός Μακμάστερ δήλωσε πως τα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα με την Δύση οφείλονται στην άνοδο του κόμματος ΑΚΡ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεν δίστασε να παρομοιάσει το συγκεκριμένο κόμμα με την Μουσουλμανική Αδερφότητα.
Η απάντηση του τουρκικού υπουργείου ήταν άμεση και σε πολύ αυστηρό ύφος. Αναφέρει πως οι αιτιάσεις του στρατηγού Μακμάστερ σχετικά με την Τουρκία «προκαλούν έκπληξη» και είναι «αβάσιμες και απαράδεκτες», ενώ επισημαίνεται ότι ο στρατηγός είναι στην «καλύτερη θέση» ώστε να γνωρίζει πολύ καλά «την αδιάκοπη μάχη της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστισμού σε όλες τις μορφές και εκφάνσεις του».
«Αναμένουμε από τις ΗΠΑ, που συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε ως φίλη και σύμμαχη χώρα, να τηρήσει την ίδια στάση προς εμάς, να σταματήσει όλες τις μορφές συνεργασίας με τρομοκρατικές ομάδες όπως το YPG και να παρέχει περισσότερη και πιο αποτελεσματική υποστήριξη στη συνεχή αποφασιστική πάλη μας εναντίον της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστισμού, σύμφωνα με τους παραδοσιακούς δεσμούς συμμαχίας μας και τη διεθνή νομιμότητα», καταλήγει η τουρκική ανακοίνωση.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.