Ιβάνκα και Τζάρεντ Κούσνερ: Οι Εβραίοι με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Ιβάνκα και Τζάρεντ Κούσνερ: Οι Εβραίοι με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Η Ιβάνκα ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό για χάρη του συζύγου της - Ο Τζάρεντ Κούσνερ προέρχεται από μια εβραϊκή βαθύπλουτη οικογένεια της Νέας Υόρκης

Ιβάνκα και Τζάρεντ Κούσνερ: Οι Εβραίοι με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο
Μία... ανάσα από τον Λευκό Οίκο βρίσκονται οι Εβραίοι με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Η "Πρώτη Κόρη" των ΗΠΑ, Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ, ανώτατος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου είναι στην πρώτη θέση της λίστας που συνέταξε η ισραηλινή εφημερίδα "Jerusalem Post".

Ο Τζάρεντ Κούσνερ δεν έχει μόνο επιρροή στον Αμερικανό πρόεδρο αλλά και στο εβραικό λόμπι. Ο σύζυγος της Ιβάνκα, για χάρη του οποίου ασπάστηκε τον Ιουδαισμό, προέρχεται από μια εβραϊκή βαθύπλουτη οικογένεια της Νέας Υόρκης. Μεσίτης ακινήτων, επέκτεινε τις επιχειρήσεις του αγοράζοντας την εφημερίδα "New York Obserber" το 2006 ακoλουθώντας τις συμβουλές του φίλου του εκδότη, Ρούπερτ Μέρντοχ. Στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ είχε πάντα μία πολύ διακριτική παρουσία στο πλευρό της συζύγου του. Και γι΄αυτό ο Τραμπ τον αντάμειψε δίνοντάς του έναν ισχυρό ρόλο στον Λευκό Οίκο.
 
Εκτός από το επιχειρηματικό δαιμόνιο, ένα δυνατό στοιχείο της Ιβάνκα είναι το γεγονός ότι έχει ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό, όπως γράφουν γι' αυτήν πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Μεγάλωσε ως πρεσβυτεριανή αλλά το 2009 ασπάστηκε την εβραϊκή πίστη για να νυμφευθεί τον αγαπημένο της. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει τρία παιδιά με την ίδια να δηλώνει ότι τηρεί πιστά τις εβραικές παραδόσεις. Το Σάββατο απέχει από οποιαδήποτε εργασία:κλείνει τα  κινητά της και απλώς κάνει βόλτες παίζοντας με τα παιδιά της.
   
Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ετήσια λίστα της εφημερίδας "Jerusalem Post" που περιλαμβάνει τους 50 πιο ισχυρούς Εβραίους, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η πανέμορφη ηθοποιός, Γκαλ Γκαντότ, εκτοπίζοντας τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπένζαμιν Νετανιάχου, στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Αμερικανοεβραίος υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούχιν. Την 16η έκτη καταλαμβάνει η Τζάνετ Γέλεν,επικεφαλής της FED.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης