Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «στρατολογεί» αναλυτές στη Ουάσινγκτον για να του εξηγήσουν... τον Τραμπ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «στρατολογεί» αναλυτές στη Ουάσινγκτον για να του εξηγήσουν... τον Τραμπ

«Ο Αμερικανός πρόεδρος αποτελεί τη Νο 1 ανησυχία της βορειοκορεάτικης κυβέρνησης», αναφέρει πηγή της Independent

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «στρατολογεί» αναλυτές στη Ουάσινγκτον για να του εξηγήσουν... τον Τραμπ
Αξιωματούχοι της βορειοκορέατικης κυβέρνησης έχουν εντατικές επαφές το τελευταίο διάστημα με αναλυτές που συνδέονται με τον πολιτικό χώρο των Ρεπουμπλικανών στην Ουάσινγκτον, ζητώντας τη βοήθειά τους για να αποκρυπτογραφήσουν το «αίνιγμα» που αποτελεί για αυτούς ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή της εφημερίδας Independent, η οποία έχει άμεση γνώση των επαφών της Βόρειας Κορέας με πολιτικούς αναλυτές και πρώην αξιωματούχους που ζουν και εργάζονται στις ΗΠΑ, «ο Αμερικανός πρόεδρος αποτελεί τη Νο 1 ανησυχία της κυβέρνησης του
Κιμ Γιονγκ Ουν».

«Δεν μπορούν να κατανοήσουν τη στάση του», αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή της εφημερίδας, εξηγώντας ότι τα μηνύματα που στέλνει ο Τραμπ έχουν μπερδέψει την Πιονγκγιάνγκ σχετικά με τις προθέσεις του.

Παρόλο που η Βόρεια Κορέα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συζητά καν το ενδεχόμενο αποπυρηνικοποίησης, επιθυμεί να υπάρξει ένα φόρουμ σε διεθνές επίπεδο όπου θα μπορεί να συζητηθεί η επίσημη αναγνώρισή της ως πυρηνική δύναμη. Η διοίκηση Τραμπ, με τη σειρά της, έχει δείξει με τη στάση της ότι δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει αυτό το σενάριο, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Κλείσιμο

Η κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι αποφασισμένη να μαντέψει το επόμενο βήμα του Αμερικανού προέδρου, επισημαίνει η πηγή. Στο πλαίσιο αυτό έχει αρχίσει τους τελευταίους μήνες να προσεγγίζει με εντατικό ρυθμό πολιτικούς αναλυτές και πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ, ζητώντας να κανονίσουν συναντήσεις σε ουδέτερες χώρες, με αποκλειστικό θέμα τον Τραμπ και τα σχέδιά του.

Ανάμεσα στα άτομα που δέχτηκαν μια τέτοια πρόσκληση από την Πιονγκγιάνγκ και την απέρριψαν, ήταν ο Bruce Klingner, ένας πρώην αναλυτής της CIA, κορυφαίος ειδικός του Heritage Foundation για την Βόρεια Κορέα. Ο Τραμπ εξακολουθεί να έχει ισχυρούς δεσμούς με το συντηρητικό think tank στο οποίο εργάζεται ο Klingner, και επηρεάζεται από αυτό σε πολλές αποφάσεις του, επομένως δεν είναι παράξενο που το στέλεχος δέχθηκε μια πρόταση συνεργασίας.

«Αν και αυτές οι συναντήσεις είναι χρήσιμες, αν η Πιονγκγιάνκ έχει ένα μήνυμα για τις ΗΠΑ πρέπει να απευθυνθεί απευθείας στην Κυβέρνηση», τόνισε ο Klingner, εξηγώντας τον λόγο που δεν δέχτηκε την πρόσκληση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης